Meny

Lars Lagerbäck synes Maars Johnsen så pigg ut

Landslagssjef Lars Lagerbäck på pressekonferansen før VM-kvalifiseringskampen mot Tsjekkia lørdag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landslagssjef Lars Lagerbäck har ikke fått dannet seg et skikkelig inntrykk av Bjørn Maars Johnsen ennå, men sier spissen så bra ut på søndagens trening.

Hearts-spilleren var den største overraskelsen da Lagerbäck tok ut troppen som skal møte Tsjekkia i VM-kvalifiseringen lørdag.

Den tidligere FK Tønsberg-, Vålerenga- og Kjelsås-spilleren har hatt en god sesong i skotske Hearts og ble belønnet med en landslagsplass til tross for at den svenske landslagssjefen ikke har sett 25-åringen i aksjon live.

Den høyreiste spissen gjorde imidlertid sine saker godt på landslagstreningen søndag, skal en tro Lagerbäck under mandagens pressekonferanse.

– Jeg vil se ham litt mer i trening, men han så pigg ut i går. Alle som er i troppen har en sjanse til å starte, men det er treningene som avgjør, sa svensken på spørsmål om Maars Johnsen er forespeilet en startplass eller rolle som joker i kampen mot Tsjekkia.

Landslagssjefen hadde ellers lite skadenytt å melde om. Fredrik Midtsjø kom nylig inn i troppen for en ryggplaget Omar Elabdellaoui, mens også Markus Henriksen etter alle solemerker er ute med en smell.

For fire dager siden nådde Norge et historisk bunnpunkt på FIFA-rankingen med en 87. plass.

Dét betyr at Norge nå er bak lag som Kongo og Gabon.

Lagerbäck sa i april dette til NTB om FIFA-rankingen:

– Rankingen har betydning ut ifra min erfaring. Du har jo litt bedre odds (med bedre rankingplass) for å få en noe mindre tøff trekning når det kommer til de neste kvalifiseringene. Og det er jo alltid viktig å vinne fotballkamper. Dette må jo ikke bli et eksperimentverksted.

Populært