Meny

Falla kritiserer verdenscupprogrammet

Maiken Caspersen Falla under samlingen på Sognefjellet sist uke. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Maiken Caspersen Falla (26) mener FIS bommer når de helt har kuttet ut 5-kilometeren fra kommende sesongs program i verdenscupen.

5-kilometeren har vært hyppig brukt i forbindelse med tourer i de siste sesongene, og ofte er det endt med overraskelser på pallen.

FIS har også helt kuttet ut stafetter, men Falla synes det er verre at 5-kilometeren er borte.

Det er ikke vanskelig å se at Falla har noen gode poenger.

– Det er synd at det ikke blir noen 5-kilometer, for det er en veldig fin distanse og det har vært muligheter for andre nasjoner å hevde seg i toppen. Det at de fjerner den gjør at de fjerner litt bredde og kanskje litt interesse i andre land. Vi har prøvd å skape interesse, og det er vi også avhengig av. Og når USAs Jessica Diggins endelig vinner, så fjerner de distansen hun har klart det på. Den distansen burde vi absolutt hatt med videre, men det har vi altså ikke, sier Falla til NTB.

Falla er i utgangspunktet sprinter, men har tatt små steg også på distanse år for år. Ikke minst har hun selv også vært habil på 5-kilometeren.

Kommende sesong er det flust av muligheter på den doble distansen.

– Det er mange 10-kilometer i år, og jeg må forsøke å trene litt på det. Jeg fikk bevist i fjor at jeg kan gå bra på distanseløp også om jeg er i bra sprintform.

Vinnerformel

For Fallas del ble det mange 2.-plasser bak Sverige Stina Nilsson sist sesong, men i VM i Lahti var hun den beste. Da var Falla i kalasform, og hun tok gull i både sprint, lagsprint og stafett. Dette har hun tatt med seg i evaluering av den forrige sesong og inn i den nye.

– Konklusjonen er at jeg tok et steg i fjor, men Stina Nilsson tok enda flere steg og var hakket bedre. Men så klarte jeg å finne en bra VM-form, og det var også hovedmålet. Jeg kan krysse av for at jeg klarte det, sa hun da NTB møtte 26-åringen fra Romerike på Sognefjellet sist uke.

Falla ble ofte konfrontert med de mange 2.-plassene sist sesong, men hun bidro litt selv. Ofte var det tydelig å se at hun slett ikke likte å bli nummer to, selv om ordene i etterkant forsøkte seg på noe annet.

– Jeg ble kanskje dømt litt ut fra sesongen før der igjen da det ble mange seirer. Da ble man godt vant, men etter sesongen har jeg klart å se positivt på det. Hvis du legger sammen alle 2.-plassene bak Stina, så er det ikke mange meterne til sammen det er snakk om. Det gjør meg veldig motivert til å finne arbeidsoppgaver, og jeg har veldig bra selvtillit på at jeg finne form til mesterskap. Jeg har alltid funnet form til de mesterskapene jeg har deltatt i til nå, og hvorfor skal jeg ikke klare det en gang til?

Ikke lett

Falla har også varslet mindre råkjør på trening under årets oppladning. Det gjenstår å se hvor flink hun er til å sette bånd på seg selv.

– Det er ikke enkelt. Det er i hvert fall mye lettere å trene mye enn å trene lite. Men jeg prøver så godt jeg kan og ta det gradvis. Jeg hadde flere perioder i fjor der jeg var veldig sliten og følte at det var tungt å komme meg ut på trening. Jeg var nok litt ivrig, men det kan hende at jeg får igjen for det nå, at jeg får betalt for de tunge timene sist sesong. Det blir litt annerledes i år. Det blir tøffere å kvalifisere seg. Hvis ting går på skinner, så skal jeg klare å kvalifisere meg til OL før jul. Men så kan jeg bli skadd eller syk, og da kommer formen litt senere. Det er mulig at det er lurt å stå over Tour de Ski hvis målet er at toppformen skal komme i OL. Det har jeg hatt god erfaring med fra tidligere, mente Falla.

Populært