Meny

Fotballekspert: – Real Madrid kan bli enda bedre

Real Madrid kunne juble for mesterligatriumf lørdag. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Petter Veland mener mesterligavinner Real Madrid kan bli bedre på flere områder. Viasat-eksperten peker på Manchester Uniteds David de Gea som en nøkkelbrikke.

Real Madrid vartet opp med feiende flott fotball i lørdagens finale mot Juventus. Spanjolene vant til slutt 4-1 i Cardiff. Laget ble historisk ved å forsvare mesterligatittelen fra fjorårssesongen. Cristiano Ronaldo og co. sikret også gull i hjemlig serie denne sesongen.

– Det var en veldig, veldig overbevisende finale av Real Madrid. I 2. omgang var det en maktdemonstrasjon. Det er det eneste laget som har fått Juventus ut av form og fasong denne sesongen, sier Petter Veland til NTB. Han følger Real Madrid og spansk fotball tett.

– Men kan Real bli enda bedre?

– Ja. Det er absolutt forbedringspotensial der, først og fremst defensivt, svarer Veland.

De Gea-jakt

Det er imidlertid et men:

– Samtidig kommer de defensive småproblemene gjerne fordi Real er så sinnssykt gode offensivt. I så måte er det kanskje et minus man godtar. Fokuserer laget for mye på det defensive, så kan det gå på bekostning av det offensive igjen, påpeker fotballeksperten.

Likevel peker han på at Real har identifisert et klart forbedringspotensial bakerst: Keeperplassen. David de Gea har blitt koblet til det spanske hovedstadslaget i lang tid.

– Keylor Navas har gjort det veldig bra mot slutten av sesongen, og han har vartet opp med flere viktige redninger – senest på skuddet fra (Juventus') Miralem Pjanic i finalen lørdag. Men det kan gå mot en overgang for Manchester Uniteds David de Gea, sier Veland, og tilføyer at Reals «sug» etter å ha den spanske landslagsmålvakten er stort, både sportslig og markedsmessig.

Forsvinner?

De Gea vil imidlertid ikke forsvinne billig fra United. Dét vil heller ikke Kylian Mbappé, Monacos angrepskomet.

– Real har en klar interesse for Mbappé. Men skal både De Gea og han inn, så vil det trolig koste Real opp mot 200 millioner euro. Da må noen ut. Da må man selge Álvaro Morata og James Rodríguez for kanskje hundre millioner, sier Veland.

Morata og Rodríguez er spillere som har gitt Real et overtak på erkerivalen Barcelona denne sesongen, mener Veland.

– Barcelona-trioen Lionel Messi, Luis Suárez og Neymar er etter min mening fortsatt den beste angrepsrekken, men Real Madrid har hatt bedre spillere som nummer 12, 13 og 14 enn Barcelona – spillere som kan komme inn og bidra, spillere som nettopp Rodriguez og Morata, påpeker Viasat-eksperten.

– Realistisk

Veland mener Real Madrid-fansen har grunn til å håpe på at både De Gea og Mbappé flytter til Madrid i løpet av sommeren.

– Monaco klarer nok ikke å stå imot hvis lag som Real Madrid, Paris Saint-Germain, Manchester United eller andre blar opp de summene det snakkes om. Da tror jeg Monaco innser at slaget for å beholde Mbappé er tapt, innleder han.

– I tillegg tror jeg José Mourinho og Manchester United begynner å skjønne at De Gea vil til Real før eller senere. Selger United ham nå så vil de få masse penger for ham, sier Veland.

Samtidig presiserer fotballeksperten at mange forhold spiller inn, for eksempel hvem United eventuelt kan hente inn som ny førstekeeper. Atlético Madrids Jan Oblak har blitt nevnt i engelsk presse, men det er lite trolig at Atlético selger burvokteren siden lagets overgangsnekt ble oppretthold i CAS.

– De Gea-situasjonen avhenger litt av hvem United kan hente som erstatter, konstaterer Veland.

Populært