Aalesunds sjansesløsing endte med tap

Haugesunds Shuaibu Lalle Ibrahim satte inn 1-0 for FK Haugesund mot Aalesund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Aalesund skapte nok av sjanser til å vinne hjemmeoppgjøret mot Haugesund, men svak uttelling foran mål sørget for at laget tapte eliteserieoppgjøret 0-1.

Mustafa Abdellaoue fikk muligheten allerede etter to minutter etter å ha blitt spilt gjennom av Aron Elis Thrándarson, men spissen fikk ikke stokket beina i avslutningsøyeblikket.

I stedet var det gjestene som tok ledelsen da Shuaibu Lalle Ibrahim ble spilt gjennom. Nigerianeren rundet keeper Andreas Lie og satte inn 1-0.

Vertene fortsatte å skape flere store muligheter før pause og Lars Veldwijk fikk ved to anledninger muligheten til å utligne. Først ble spissen spilt fri ute i feltet etter 29 minutter, men avslutningen snek seg på utsiden av stolpen.

Veldwijk med store sjanser

Etter 37 minutter fikk han muligheten igjen etter et godt slått frispark av Fredrik Carlsen, men avslutningen gikk langt over mål.

Aalesund fortsatte å skape det som var av sjanser etter pause og etter 63 minutter fikk Carlsen muligheten, men hans avslutning gikk utenfor.

Kun minutter senere var nok en gang Veldwijk på farten, men nok en gang snek hans avslutning seg utenfor stolpen.

Sesongens fjerde for FKH

På overtid fikk Oddbjørn Lie en eventyrlig mulighet til å sikre ett poeng etter at Veldwijk headet ballen ned til 29-åringen. Avslutningen på volley endte imidlertid i armene på FKH-keeper Per Kristian Bråtveit.

Gjestene fra Haugesund holdt unna for AaFK i sluttminuttene og kunne innkassere sesongens fjerde seier. Det holder til en niendeplass.

Aalesund ligger på femteplass med 18 poeng.