Het Knudtzon nok en gang avgjørende for Lillestrøm

Erling Knudtzon scoret to ganger da Lillestrøm slo Stabæk 4-2 i Eliteserien lørdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Erling Knudtzon fortsatte der han slapp mot Tromsø og noterte seg for to scoringer da Lillestrøm slo Stabæk 4-2 borte i Eliteserien lørdag.

Arne Erlandsens lynraske spiss scoret hattrick i forrige seriekamp mot Tromsø, og borte mot Stabæk var han på farten igjen. Knudtzon satte to baller i nettmaskene i en kamp gjestene fra Åråsen til slutt vant etter å ha ligget under 2-1.

Han har dermed fem mål på to kamper.

Skogseid-mål mot gamleklubben

Spissen med nummer 11 på ryggen satte inn 1-0 etter 12 minutter da ballen falt i føttene på ham.

Like før pause utlignet Håkon Skogseid til 1-1. Skogseid, som forrige sesong spilte i nettopp Lillestrøm, fikk servert en glimrende pasning fra Luc Kassi og satte den forbi LSK-keeper Arnold Origi.

Vertene kom ut i hundre etter hvilen, og annenomgangen var kun noen sekunder gammel da Tonny Brochmann snudde kampen. Den tidligere Jerv- og Sogndal-spilleren ladet kanonen og dundret inn 2-1-scoringen for et Stabæk-lag som fikk en drømmeslutt på første omgang og en drømmeåpning på den andre.

Toni Ordinas' mannskap hadde muligheten til å øke ledelsen til 3-1 etter 54 minutter da Origi ikke maktet å holde et skudd fra Tortol Lumanza. Brochmann var nok en gang frempå, men hans avslutning fra kloss hold gikk ikke på mål.

Ny Knudtzon-scoring

I stedet var det Knudtzon som nok en gang helte kaldt vann i årene på Stabæk-supporterne. Spissen fikk ballen inne i feltet, tok den med seg mot mål takket være en glimrende førsteberøring og banket ballen i lengste hjørne til 2-2.

Etter 70 minutter steg LSK-kaptein Frode Kippe som så mange ganger før opp på et frispark og headet inn en scoring som sikret 3-2-ledelse til gjestene. Scoringen gjorde at vertene måtte fram, og etter 85 minutter punkterte Simen Rafn kampen med sin 4-2-scoring.

Resultatet gjør at Lillestrøm gjør et byks på tabellen før den resterende runden spilles søndag. Laget ligger på niendeplass med 14 poeng, mens Stabæk ligger på sjetteplass med 18 poeng.