Meny

Henning Berg ferdig i Videoton etter seriesølv

Henning Berg er ferdig som hovedtrener i ungarske Videoton. Her fra da han ble presentert som Blackburn-manager. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fotballtreneren Henning Berg (47) og ungarske Videoton har skilt lag. Det skjer dager etter at seriegullet glapp for klubben.

Videoton opplyser på sitt nettsted at klubben og Berg er enige om å avslutte kontrakten. Han var trener i den ungarske klubben i drøyt ett år.

Berg var nær å føre laget til seriegull på første forsøk. Men i den avsluttende seriefinalen mot Budapest Honved ble det 0-1 tap, og dermed ble Honved mester.

Uenige om veien videre

– Det var skuffende med cupexiten og resultatet i serien når vi var så nær. Uansett er jeg fornøyd med utviklingen i laget og at vi scoret flest og slapp inn færrest mål, noe som normalt gjør at du vinner ligaen, sier Berg i en uttalelse på klubbens nettsted.

Til Eurosport sier nordmannen følgende:

– Vi var litt uenige om veien videre. Kanskje også litt om hvor vi sto i dag. Men det er klart skuffende at vi ikke vinner seriemesterskapet når vi er så nær i siste seriekamp. Hadde vi vært enige om veien framover, kan det hende det hadde blitt noe mer. Det var vi ikke. Da er det helt greit at vi går hver vår vei. Det er ikke noen stor dramatikk i det egentlig, sier Berg og avviser at han fikk sparken.

– Nei, det blir feil å si, selvfølgelig. Vi var enige om at det var det riktige, sier han.

Tidlig cupexit

Han klarte ikke å ta laget til europaligaen sist sesong, og det ble dessuten en tidlig exit i den hjemlige cupen.

– Jeg har hatt en fin tid som hovedtrener for Videoton FC det siste året. Jeg vil gjerne takke spillerne, støtteapparatet og styret for innsatsen denne sesongen, og jeg ønsker dem alt det beste. Til slutt vil jeg takke våre fans for deres støtte og hjelp gjennom året, sier Berg i klubbens uttalelse.

Videoton takker sin norske ekstrener for jobben han la ned og ønsker ham lykke til videre i karrieren.

Nordmannen har tidligere vært hovedtrener i Lyn, Lillestrøm, Blackburn og Legia Warszawa. Som spiller hadde han en imponerende karriere med 100 landskamper samt Champions League-tittel og flere Premier League-gull med Manchester United.

Populært