Godset-fyrverkeri forverret Viking-krisen

Bassel Jradi scoret to ganger mot Viking på Marienlyst stadion mandag.
Bassel Jradi scoret to ganger mot Viking på Marienlyst stadion mandag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Strømsgodset tok tre kjærkomne poeng og forverret samtidig Viking-krisen kraftig med 4-2-seier i bunnkampen i Eliteserien mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var Eliteseriens to bunnlag som møttes i Drammen og mye sto dermed på spill. Etter 90 minutter kunne hjemmelaget bokføre tre fullt fortjente poeng etter scoringer av Eirik Ulland Andersen, kaptein Jakob Glesnes og Bassel Jradi.

– Dette var fantastisk. Nå skal vi fortsette på samme måten. I dag brukte vi virkelig ballen og sparket ikke bare langt. Det ga god fotball, sa tomålsscorer Jradi til NTB etter kampen.

– Jeg elsker å score mål. Det er den beste følelsen. Nå er jeg bare glad. Det var ergerlig at vi lot dem score to ganger, men jeg var aldri nervøs. Jeg visste vi skulle holde unna, tilføyde han.

Dermed gjorde mannskapet til Tor Ole Skullerud et byks på tabellen til tiendeplass. Tabelljumbo Viking har på sin side seks poeng opp til Lillestrøm på plassen foran. Opp til trygg grunn skiller det ytterligere ett poeng.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med 11 serieomganger unnagjort begynner det dermed å se stygt ut for Ian Burchnalls mannskap. I forrige uke ble det også forsmedelig cupexit mot Egersund.

Presset på trener Burchnall begynner for alvor å bli massivt.

Jradi-dobbel

Mandagens oppgjør i Drammen endte i tillegg i noe som lignet en ydmykelse. Allerede etter ti minutters spill slo hjemmelaget an tonen da Eirik Ulland Andersen gjorde 1–0 på et innlegg fra Lars-Christopher Vilsvik.

Etter en drøy halvtime var nevnte Ulland Andersen servitør da kaptein Jakob Glesnes doblet ledelsen på litt heldig vis. Ulland Andersen skjøt et frispark i ryggen på Glesnes, som klarte å få ballen under kontroll og hamret den opp i krysset.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Så overtok Bassel Jradi scenen. Først kjørte vingen karussel med Viking-forsvaret og avsluttet kampens prestasjon med å prikkskyte inn 3–0 i lengste hjørne. Deretter fikk Jradi ballen i strålende posisjon etter et nytt godt angrep og satte enkelt inn 4–0.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med til historien hører det at Viking hadde en gedigen sjansen til å redusere rett i forkant av 3-0-målet, men rogalalandsklubben har så definitivt ikke marginene på sin side om dagen.

Hvilte flere

Med 4–0 syntes kampen i Drammen avgjort. Godset-trener Skullerud gjorde da flere tidlige bytter for å spare spillere til torsdagens cupkamp mot naboen Mjøndalen. Tomålsscorer Jradi og Marcus Pedersen var to av spillerne som gikk av banen.

Resultatet ble at Viking fullstendig overtok initiativet i kampen.

Midtveis i omgangen reduserte Zymer Bytyqi for gjestene. Scoringen ga gjestene blod på tann, og ti minutter før slutt kom redusering nummer to ved Samuel Adegbenro.

Scoringene ble likevel mager trøst for bortelaget. Etter 11 serieomganger har Viking både scoret færrest mål og sluppet inn flest av samtlige 16 klubber i Eliteserien.

Neste oppgave for Ian Burchnalls mannskap er kommende helgs hjemmekamp mot Kristiansund. Samme dag skal Godset ut i en vanskelig bortekamp mot serieleder Rosenborg.