Manchester United vant følelsesladd finale i europaligaen

Paul Pogba var arkitekten bak Uniteds triumf. Foto: Michael Sohn / AP / NTB NTB scanpix
Paul Pogba var arkitekten bak Uniteds triumf. Foto: Michael Sohn / AP / NTB NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Manchester United vant for bombeofrene i Manchester da Ajax enkelt ble slått 2–0 i finalen i europaligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Før kampen ble det holdt ett minutts stillhet for de 22 som omkom og de mange skadde da en selvmordsbomber sprengte seg selv utenfor Manchester Arena mandag.

De to finalelagene sto rundt midtsirkelen før kamp og spillerne så ned i gresset med et sørgmodig blikk.

– Vi gjorde vårt beste for å fokusere på kampen. Det er vår jobb, men det var aldri med den gleden som vanligvis følger med en slik kamp, sa Uniteds manager José Mourinho før den følelsesladde finalen i Solna utenfor Stockholm.

United-spillerne spilte med sørgebind på Friends Arena.

Tidenes yngste

Selve finalen ble en enkel reise for Manchester United, som med seieren i årets europaliga kvalifiserte seg til høstens mesterliga.

Mourinhos lag ofret ligaen da klubben så at topp fire ble bortimot en utilnærmelig oppgave i Premier League. Det betalte seg.

Ajax var aldri i nærheten av en overraskelse i onsdagens finale. Nederlendernes lag hadde en snittalder på 22 år og 282 dager, men tidenes yngste finalelag i en europacupfinale kunne ikke stå imot Paul Pogba og de andre United-stjernene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stjernen Pogba ordnet United-ledelse etter 18 minutter. Ajax mistet ballen på eget innkast og havnet i skikkelig trøbbel. Juan Mata fikk tak i ballen, fant Marouane Fellaini, som bare trillet ballen videre til en umarkert og godt plassert Pogba på drøyt 18 meter.

Franskmannens skudd gikk via Ajax-stopperen Davinson Sanchez og lurte Ajax-målvakten André Onana fullstendig.

To titler og mesterligaspill

Finalespenningen forsvant fullstendig da Henrikh Mkhitaryan tuppet inn 2–0 rett etter pause. Mata var igjen involvert i forspillet, denne gang med en corner som Chris Smalling headet i retning av Mkhitaryan. Onana rakk aldri annet enn å strekke seg avslutningen fra armeneren.

Deretter ble det mest en transportetappe for ligacupvinner Manchester United foran 50.000 tilskuere.

I en helt middels seriesesong for Old Trafford-laget ble det to titler. Og kanskje aller viktigst, plass i pengebingen som heter mesterligaen.