Barcelonas ekspresident pågrepet i hvitvaskingssak

Barcelonas daværende president Sandro Rosell avbildet i 2013. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB scanpix
Barcelonas daværende president Sandro Rosell avbildet i 2013. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sandro Rosell, tidligere president i fotballklubben Barcelona, ble tirsdag pågrepet i en politiaksjon relatert til hvitvasking av penger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Saken skal dreie seg om penger for bilderettigheter for det brasilianske fotballandslaget. Operasjonen der Rosell ble pågrepet ble gjennomført i Catalonia-regionen, opplyser en polititalsmann til nyhetsbyrået AFP.

– For øyeblikket er det fire eller fem pågrepne personer, inkludert tidligere president i Barcelona, Sandro Rosell, og hans kone, opplyser talsmannen.

Politiet sier de etterforsker hvitvasking av penger i selskaper som er koblet til det brasilianske lagets bilderettigheter.

Rosell hadde en ledende stilling hos utstyrsgiganten Nike før han ble Barcelona-president i 2010, og i den perioden hadde han ansvar for kontraktene som sørget for at Brasil brukte Nikes tøy.

Fra før er Rosell tiltalt for svindel i forbindelse med stjerneangriperen Neymars overgang fra Santos til Barcelona i 2013. I den saken må også Neymar selv, nåværende Barcelona-president Josep Maria Bartomeu og de to klubbene møte i retten.