Fotballklubber i sorg etter terroren i Manchester

Under Manchester Uniteds oppladning til finalen i Europa League mot Ajax onsdag, holdt spillerne ett minutts stillhet på treningsfeltet.
Under Manchester Uniteds oppladning til finalen i Europa League mot Ajax onsdag, holdt spillerne ett minutts stillhet på treningsfeltet. Foto: Paul Ellis / AFP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere klubber og spillere i engelske Premier League reagerer med sorg på terrorangrepet i Manchester mandag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi er svært sjokkert over de forferdelige hendelsene på Manchester Arena mandag. Våre tanker og bønner går til alle som er rammet, skriver Manchester United på sin Twitter-konto.

Eksplosjonen som kostet minst 22 mennesker livet utenfor konsertlokalet Manchester Arena, ble ifølge britisk politi forårsaket av en selvmordsbomber. I tillegg ble 59 mennesker såret i den kraftige eksplosjonen.

– Vi vil stå sammen i denne mørke tiden, skriver United-spiller Jesse Lingard.

Onsdag spiller Manchester United finale i europaligaen i Stockholm. Også Uniteds finalemotstander Ajax uttrykker sin sorg på Twitter.

– Våre tanker går til ofrene og de pårørende til alle som er berørt, skriver den nederlandske klubben.

Les også: Minst 22 drept og 59 såret i terrorangrep i Manchester

Politiet: Selvmordsbomber sto bak angrepet i Manchester

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere nye sikkerhetstiltak

Det Europeiske fotballforbundet ( UEFA ) skriver at de er sjokkert over angrepet i Manchester. Forbundet bekrefter at kampen spilles som planlagt, tross angrepet og sier i en uttalelse at det ikke er noe som tyder på finalen er et mål for terrorister.

– UEFA har jobbet tett med lokale myndigheter og det svenske fotballforbundet i mange måneder, og vurdert muligheten for terror. Flere nye sikkerhetstiltak er også iverksatt etter angrepet i Stockholm i april, heter det i uttalelsen.

UEFA oppfordrer alle som skal på kampen til å møte opp så tidlig som mulig da det vil bli grundig sikkerhetssjekk for dem som skal inn. Dette vil føre til forsinkelser for dem som skal inn på Friends Arena.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Nordmenn kom seg ut av Manchester Arena

– Det var en eksplosjon og deretter et ildblaff. Det lå kropper over alt

Artikkelen fortsetter under annonsen

Beckham: – Hjerteskjærende

David Beckham Foto: EPA
David Beckham Foto: EPA

Tidligere United-profil, David Beckham sier på Instagram at det er hjerteskjærende nyheter fra Manchester.

– Som far og som medmenneske blir jeg trist. Mine tanker går til alle som er rammet av denne tragedien, skriver

Også United-profiler som Bryan Robson, Rio Ferdinand, Peter Schmeichel, Edwin van der Sar, Ryan Giggs med flere gir sin støtte til de berørte.

– Stor sorg

Også den andre Manchester-klubben, City, uttrykker sin sorg etter angrepet.

– Det er med stor sorg vi har hørt om de forferdelige hendelsene i arenaen. Våre tanker går til alle berørte, samt nødetatene i byen vår, skriver Manchester City.

City-spiller Raheem Sterling sier hendelsen er sjokkerende, og at han tenker på og ber for familiene som er berørt.

Så å si samtlige klubber i de øverste disvisjonene hadde tirsdag formiddag kommet med sine kondolanser etter den tragiske hendelsen. Også andre klubber i England og Europa, samt flere spillere har på Twitter uttrykt sin sorg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

United avlyser pressekonferanse

Manchester United har fått tillatelse til å avlyse tirsdagens planlagte pressekonferanse foran europaligafinalen mot Ajax. Årsaken er mandagens terrorangrep.

United og manager José Mourinho skulle etter planen ha holdt sin obligatoriske pressekonferanse i Stockholm dagen før møtet med Ajax. Den blir det ingen ting av.

United skal ha søkt Det europeiske fotballforbundet (UEFA) om tillatelse til å droppe sine forpliktelser rundt pressekonferansen og fått medhold.

– Som følge av de tragiske hendelsene i Manchester og den effekten de har hatt på alle i klubben og byen vår, har vi besluttet å avlyse kveldens pressekonferanse i Stockholm, heter det i en pressemelding fra United.

– Vi er sikre på at dere forstår vårt standpunkt ut fra de gjeldende omstendighetene, skriver storklubben videre.