– Russisk milliardær prøver å kjøpe Arsenal

Alisher Usmanov prøver å kjøpe ut Stan Kroenke og overta kontrollen over Arsenal, men ifølge Financial Times ønsker ikke amerikaneren å selge. Foto: Dmitry Lovetsky, AP / NTB scanpix
Alisher Usmanov prøver å kjøpe ut Stan Kroenke og overta kontrollen over Arsenal, men ifølge Financial Times ønsker ikke amerikaneren å selge. Foto: Dmitry Lovetsky, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den russiske milliardæren Alisher Usmanov har tilbudt 10 milliarder kroner for å kjøpe ut Stan Kroenke og eie fotballklubben Arsenal, ifølge Financial Times.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Usmanov eier allerede 30 prosent av London-klubben, og han skal ha framsatt sitt tilbud på 1,3 milliarder dollar i et brev til Kroenke nylig. Sistnevnte eier 67 prosent av aksjene i klubben.

Kroenke har ennå ikke gitt noe formelt svar, men ifølge finansavisen har amerikaneren etter betenkningstid besluttet at han ikke vil selge.

– For to uker siden trodde jeg noe kunne skje. Nå tviler jeg, sier avisens kilde.

Usmanov har også tidligere prøvd å overta kontrollen i Arsenal. Han er kritisk til Kroenkes passive eierstil.

Arsenal står i stor fare for å gå glipp av mesterligaspill for første gang på 20 år, og det er uavklart om Arsène Wenger fortsetter som manager.

Les også: Wenger-misnøye lyste opp Nord-London