Northug om Løfshus: – Han har en del ting å lære

Petter Northug t.h mener Emil Iversen burde fått muligheten til å gå 15 kilometer klassisk i dag.
Petter Northug t.h mener Emil Iversen burde fått muligheten til å gå 15 kilometer klassisk i dag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Petter Northug og Vidar Løfshus møttes etter den bråkete sesongavslutningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I april krevde Petter Northug landslagssjef Vidar Løfshus' avgang. Langrennstjernen hevdet at sjefen hadde noe imot ham, men at det var andre årsaker enn det som gjorde at han mente at Løfshus måtte bort.

Forrige helg møttes de to for første gang ansikt til ansikt etter bråket.

Til VG sier Northug følgende om møtet:

– Nei, det er enkelt det. Han har stor respekt for meg, og da er det lett å føre en dialog. Han har en del ting å lære, og det har jeg tatt opp med ham, sier han til avisen.

Les også: Northug får neppe videreføre særavtalen med Skiforbundet

– Et godt møte

Landslagssjefen hevder han har et avslappet forhold til kritikken fra Norges fremste medaljesanker i langrennssporet de siste sesongene.

Han føler seg trygg på at de to nå har lagt alt som har skjedd bak seg.

– Det vi ble enige om, var at vi skulle prate mer sammen. Det er hovedessensen. Det var et godt møte. Jeg synes det var konstruktivt og vi brukte mest tid på trening og hva som eventuelt kan justeres til neste år. Og jeg fikk høre hva slags evaluering han har gjort av året, sier Løfshus til VG.

Les også: Northug: – Vi har hatt en felles kollaps

«Skjær i sjøen»

En periode med hardkjør i november ødela den helt store formtoppen for Northug under VM i Lahti. Den kommende sesongen kommer han til å satse på samme opplegg, selv om den inneværende sesongen ikke ble helt som forventet.

– Han har en god plan for det som skal skje neste år. Det er alltid noen «skjær i sjøen» med tanke på sykdom og skader. Det gjelder for ham som alle andre, og det må han unngå i år, sier Løfshus.

Landslagssjefen måtte tåle kritikk fra både Northug og egne sjefer da han ga mediene deler av skylden for dopingsaken rundt Therese Johaug.

Før Lahti-VM startet havnet han også i en offentlig ordkrig med svenske skiledere.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden