Guardiola: – Ingen er bedre enn oss

Manchester City-manager Pep Guardiola kunne glede seg over storseier lørdag.
Manchester City-manager Pep Guardiola kunne glede seg over storseier lørdag. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Manchester City-manager Pep Guardiola hevder mannskapet hans skaper klart flest sjanser i Premier League. Kun effektiviteten mangler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lørdag var det riktignok ikke så mye å utsette på nettopp effektiviteten. Crystal Palace ble periodevis rundspilt og til slutt utklasset med 5-0. Seieren var samtidig bare den tredje på de ni siste kampene for Guardiolas menn.

Manglene på stabilitet har for lengst sendt City ut av kampen om ligatittelen. Manager Guardiola mener imidlertid bildet hadde sett annerledes ut dersom spillerne hans hadde framstått langt mer kliniske foran mål.

– Jeg husker kanskje én kamp denne sesongen der motstanderne vår har skapt flere sjanser enn oss. På White Hart Lane. I de andre kampene, ingen sjanse, sier spanjolen.

Klart best

City tapte 0-2 for Tottenham i den omtalte kampen på White Hart Lane.

– Vi er bedre enn alle de andre lagene. Mot Chelsea skapte vi flere sjanser enn dem både her og på Stamford Bridge. Men inne i feltet er vi ikke så gode, sier Guardiola.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi er det beste laget i Premier League med hensyn til å skape klare sjanser. Vi er de beste. Men vi klarer ikke sette ballen i mål, tilføyer han.

Det siste er ikke helt uvesentlig i idrett.

– Det aller vanskeligste i fotball, tennis, basketball – i alle idretter – er de avsluttende øyeblikkene, sier City-manageren.

Paradoks

Uten den skadde måltyven Sergio Agüero tok City paradoksalt nok sin største ligaseier under Guardiola lørdag. David Silva, Vincent Kompany, Kevin De Bruyne, Raheem Sterling og Nicolás Otamendi scoret målene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Guardiola trekker fram 0-4-tapet for Everton som det styggeste eksempelet på lagets manglende effektivitet foran mål. Everton scoret da på alle sine fire skudd på mål.

– Mot Everton slapp de til fire ganger, og vi tapte 0-4. Se på Barcelona, Real Madrid og Juventus. De skaper flest sjanser, akkurat som oss, men de scorer mål. Det har vi savnet denne sesongen, sier Guardiola.

Den seiersvante spanjolen kommer til å gå troféløs ut av sin første sesong i engelsk fotball. Det er uvant kost. Nå handler alt om å sikre plassen blant de fire lagene som får plass i neste sesongs mesterliga.

Sjansene for det bør være gode.