Blackburn rykket ned tross seier

Blackburn klarte ikke berge plassen på nest øverste nivå i engelsk fotball. Målforskjellen sendte til slutt den tradisjonsrike klubben ned.

Ewood park-klubben er dermed den første klubben i historien som både har vunnet Premier League og samtidig rykket ned til tredje nivå.

- Vi ga alt vi hadde. Dette er en virkelig skuffende dag. Samtidig visste vi at selv med seier ville ting være usikkert, sa midtbanespiller Jason Lowe til Sky Sports etter kampen.

Kun seier var godt nok for Blackburn i siste serierunde i mesterskapsserien søndag. Mannskapet til Tony Mowbray gjorde jobben ved å slå Brentford 3-1, men fikk ikke den hjelpen laget trengte i de øvrige kampene.

Nottingham og Birmingham sto også i fare for å rykke ned foran siste serierunde, men vant begge sine kamper mot henholdsvis Ipswich og Bristol City. Underveis svingte det riktignok mye.

Blackburn tok tidlig ledelsen borte mot Brentford og klatret med det til sikker plass, men da endelig fasit skulle skrives etter 90 spilte minutter var likevel glede og håp snudd til fortvilelse for klubbens tilhengere.

Birmingham-nerver

Nottingham trengte nesten en omgang på å ta ledelsen ved måltyven Britt Assombalonga, men vant til slutt komfortabelt 3–0. Assombalonga scoret to ganger og bidro sterkt til at klubben sikret seg ny kontrakt i mesterskapsserien på bedre målforskjell enn Blackburn.

Begge lag endte på 51 poeng etter 46 serierunder. Foran søndagens kamper skilte det ett mål lagene imellom – fordel Nottingham. Hadde Blackburn scoret ytterligere fire ganger søndag, ville dermed plassen vært berget.

Birmingham hadde på sin side to poengs forsprang til nedrykksrivalene foran søndagens kamp, men klubbens fans måtte likevel gjennom neglebitende minutter i sesongens aller siste runde.

Che Adams sendte laget til Harry Redknapp i føringen allerede etter et drøyt kvarters spill borte mot Bristol City. Det forsterket posisjonen noe, men som følge av svak målforskjell ville ett fattig baklengsmål ha sendt laget ned i League One.

Den trusselen hadde Birmingham-leiren hengende over seg gjennom store deler av kampen, men laget holdt likevel Bristol City fra livet.

Newcastle ble mester

I motsatt ende av tabellen sikret allerede opprykksklare Newcastle seg seriemesterskapet med 3-0-seier hjemme mot Barnsley.

Brighton, som slår følge med Newcastle opp i Premier League, hadde seriemesterskapet i boks inntil Aston Villa utlignet på overtid. Scoringen til Jack Grealish sendte Newcastle til topps på tabellen.

Glenn Murray scoret Brightons mål i en kamp der Villas Nathan Baker ble utvist midt i annen omgang. Vegard Forren var ikke med i Brightons tropp.

Klart var det også allerede før søndagens runde at Reading, Sheffield Wednesday, Huddersfield og Fulham skal spille opprykkskvalifisering. Etter søndagens resultater er det klart at Sheffield Wednesday møter Huddersfield i første runde, mens Stefan Johansen og Fulham skal ut mot Reading.

Johansen så hele kampen fra benken da Fulham avsluttet sesongen med en sterk 2-1-seier borte mot nevnte Sheffield Wednesday. Begge lag sparte mage av sine viktigste spillere til den ventende kvalifiseringen.