Swansea på trygg grunn etter seier mot Everton

Swanseas Fernando Llorente (til venstre) scoret kampens eneste mål i 1-0 seieren over Everton. Foto: David Davies/PA via AP/NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Swansea krabbet over nedrykksstreken i Premier League med lørdagens 1-0-seier hjemme mot Everton.

Etter en rolig halvtime tok Swansea ledelsen 1-0 ved Fernando Llorente. I det øyeblikket klatret Swansea seg opp på trygg grunn. Samtidig ble Hull sendt under nedrykksstreken.

Jordan Ayew tok med seg ballen til dødlinjen, lurte forsvareren og løftet ballen inn mot bakerste stolpe. Llorente var høyest i duellen og sendte hjemmelaget opp i ledelsen ved hjelp av skulderen.

Swansea har nå Premier League-skjebnen i egne hender.

Det walisiske laget kom til flere gode sjanser og hadde god kontroll på kampen i første omgang, mens Everton slet med å skape noe som helst. I andre omgang tok Everton sakte, men sikkert over spillet.

Mot slutten av kampen virket Swansea-spillerne nervøse og hadde mer enn nok med å forsvare seg. Begge lag hadde sine muligheter, men ingen klarte å finne veien til nettmaskene i 2. omgang.

Dermed sikret Swansea seg tre særdeles viktige poeng, og det er fortsatt full fyr i kampen om å holde seg i den øverste divisjonen.

Swansea (35 poeng), Hull (34) og Crystal Palace (38) er i faresonen før de to siste rundene i Premier League.

Hull møter Crystal Palace neste helg, mens Swansea møter allerede nedrykksklare Sunderland. I den siste runden tar Hull imot Tottenham, Crystal Palace gjester Manchester United, mens Swansea møter West Bromwich hjemme.