«Mos»-kunstverk sikret Aalesund-seier

Mustafa Abdellaoue (t.v.) og Lars Veldwijk feirer scoring i Aalesunds derbyseier mot Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix

Mustafa «Mos» Abdellaoue scoret kampens eneste mål på lekkert vis da Aalesund slo storebror Molde 1-0 i derbyet i Eliteserien lørdag.

«Mos» scoret sitt 50. mål totalt i Eliteserien i 3-1-seieren mot Tromsø forrige helg, og fortsatte i samme spor i derbyet mot Molde.

Spissen klinket til på helvolley etter et innlegg av Sondre Brunstad Fet til venstre, og ballen føk opp i høyre kryss til 1-0 like før pause.

Det var 28-åringens femte mål for sesongen.

– Jeg hadde et brassespark for noen år siden. Den var nok finere, men det var et perfekt treff, og det var utrolig deilig, sa målscoreren til Eurosport i pausen.

– I dag skal vi vinne, la han til.

Og spissen fikk rett. Etter en målløs andre omgang sikret Aalesund tre nye poeng og sjetteplass på tabellen. Molde ligger på plassen foran med like mange poeng etter sju serierunder.

Svendsen og Riise ute

Sander Svendsen manglet for Molde til oppgjøret mot Aalesund. Stortalentet måtte kaste inn håndkleet med sykdom. AaFK manglet også sin kaptein Bjørn Helge Riise. 33-åringen, som spilte en viktig rolle i seieren mot Tromsø, har smerter i hofte og lår og måtte se lagkameratene sine fra tribunen lørdag.

Molde åpnet derbyet på hjemmebane best, og Björn Bergmann Sigurdarson kunne fort gitt MFK ledelsen etter 14 minutter. Fredrik Brustad serverte islendingen, men skuddet ble blokkert. Returen strøk stanga.

Andreas Lie stoppet Molde-ledelse et knapt kvarter senere da Fredrik Carlsen var nær ved å sette ballen i eget nett, men keeperen hindret et selvmål av kapteinen.

Lie holdt nullen

Lie var for alvor på jobb og stoppet Eirik Hestads skudd med en beinparade i det 44. minutt, før han fikk se «Mos» sende bortelaget i ledelsen like etter.

– Vi er ikke der vi skal være. Vi skal komme ut som et nytt lag i andre omgang, sa Hestad til Eurosport i pausen.

Midtbanespilleren var ikke langt unna å utligne like etter hvilen. Knut Olav Rindarøy fant Hestad foran mål, og 21-åringen headet ballen i krysstanga og ut.

Lie vartet opp med nok en kjemperedning på Joona Toivios frispark etter 72 minutter, og da Sigurdarsons heading på en corner gikk i stanga og ut like før slutt endte det med 1-0-seier til Aalesund.