City-show la press på rivalene

Gabriel Jesus (midten) og Manchester City tok tre poeng lørdag.
Gabriel Jesus (midten) og Manchester City tok tre poeng lørdag. Foto: Mike Egerton / AP

Manchester City hadde tatt på seg scoringsstøvlene mot Crystal Palace. De lyseblå sikret 5–0 og tre viktige poeng i kampen om en topp fire-plassering i serien.

David Silva, Vincent Kompany, Kevin De Bruyne, Raheem Sterling og Nicolás Otamendi scoret målene.

Lørdagens resultat gjør at City klatrer til tredjeplass i Premier League, à poeng med tabellfirer Liverpool. Begge lag står på 69 poeng. Manchester United har 65 poeng, men har en kamp til gode på de to rivalene.

United gjester Arsenal søndag, mens Liverpool tar imot Southampton samme dag.

Crystal Palace hadde trengt poeng for å være sikker på å unngå nedrykk, men lyktes ikke. Sam Allardyce og co. har seks poeng ned til Swansea på nedrykksplass. Waliserne spiller hjemme mot Everton senere lørdag.

Pangåpning

Hjemmelaget tok ledelsen etter bare to minutters spill i Manchester. City-strategen David Silva spilte en ball inn til Raheem Sterling i boksen, men sistnevntes innlegg havnet på et Palace-hode og gikk opp i luften. Silva plukket opp nedfallsfrukten og plasserte ballen sikkert i mål.

Like etter ville Palace-vingen Wilfried Zaha ha straffespark i duell med Yaya Touré. Zaha mente han ble dratt ned av midtbanemannen, men dommer Michael Oliver vinket spillere videre.

City-ving Leroy Sané fikk to gode muligheter før hvilen. Den første avslutningen ble parert av Wayne Hennessey i Palace-buret. Sterling plukket opp returen, men avslutningen ble avverget med nød og neppe. Sané fikk en ny mulighet like etter, men skuddet fra skrått hold ble igjen reddet av Hennessey.

Palace yppet seg mot slutten av omgangen. Christian Benteke fikk en gyllen mulighet på hodet etter innlegg fra Andros Townsend, men headingen var akkurat svakt nok plassert til at City-keeper Willy Caballero klarte å nå ballen og avverge.

Perlescoring

City tok seg til pause med ledelse, og etter hvilen punkterte Pep Guardiolas mannskap kampen. Først scoret midtstopperbautaen Vincent Kompany til 2–0 etter 49 minutter. Kevin De Bruyne slo ballen bak til Kompany inne i boksen, og belgieren viste imponerende avslutningsegenskaper ved å plassere ballen sikkert i krysset.

Ti minutter etter gikk De Bruyne fra å være hovmester til målscorer. Belgieren plasserte inn 3–0 fra distanse via hanskene til Hennessey. Gabriel Jesus kan ha vært i offside i forkant, men det brydde City seg lite om.

Åtte minutter før slutt hamret Sterling inn 4–0 fra sju-åtte meter, mens Otamendi stanget inn 5–0 på overtid, nok en gang med De Bruyne som tilrettelegger.

Palace hadde ingenting å svare med. Dermed endte det med femmålsseier til vertene. Palace-forsvarer Joel Ward så ut til å pådra seg brudd i nesa i en duell på tampen, men klarte likevel å spille de siste minuttene.