Mourinho vurderer å nedprioritere toppkamp

Manchester United-sjef José Mourinho vurderer å hvile nøkkelspillere i søndagens storkamp mot Arsenal.
Manchester United-sjef José Mourinho vurderer å hvile nøkkelspillere i søndagens storkamp mot Arsenal. Foto: Rui Vieira / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Manchester United-manager José Mourinho kan komme til å satse alt på ett kort i sesonginnspurten. Da må serien vike for målet om å gå til topps i europaligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I hvert fall antydet portugiseren det i forkant av den første semifinalekampen mot Celta Vigo.

Tre dager etter torsdagens oppgjør venter Arsenal på bortebane i serien. Tilsynelatende en svært viktig kamp for United, men Mourinho mener returen mot Celta på hjemmebane neste uke er vel så viktig.

– Europaligaen er viktigere for oss nå. Det avhenger selvfølgelig av resultatet mot Celta og hvordan vi analyserer kampen. Men om vi må hvile spillere i helgen (mot Arsenal), så gjør vi det, sa Mourinho ifølge The Guardian.

Triumf i europaligaen vil sikre United spill i mesterligaen neste sesong. Det vil også en topp 4-plassering i Premier League, men Mourinho virker åpenbart villig til å gamble i ligaen for å sikre klubbens første tittel i europacupturneringen.

– Det er den eneste turneringen Manchester United aldri har vunnet. Det ville vært flott å slutte den ringen og si at vi er en klubb som har vunnet hver eneste turnering i fotballverdenen, sier han.