Nå har pipa til Johaugs kritikere fått en annen lyd

Johaugs rivaler er mindre kritiske etter Ullevål-høringen.
Johaugs rivaler er mindre kritiske etter Ullevål-høringen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det var galskap sånn det var i starten, sier Johaugs manager.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jørgen Ernst, Therese Johaugs manager, synes det er gledelig og interessant at det dopingdømte skiessets rivaler i stor grad har snudd.

– Det er hyggelig å høre at det går den veien. Det var galskap sånn det var i starten med mange meninger og kritikk på tynt faktagrunnlag, sier Ernst til Dagbladet og legger til:

– Jeg tror endringen du viser til, er en kombinasjon av at noen har nok blitt feilsitert og misforstått, men ikke minst at det har kommet mer fakta på bordet. Etter hvert som informasjonen og faktaopplysningene har kommet fram, har det blitt bedre, mener Johaugs manager.

Les også: Johaug har trent mer enn noen gang: – Jeg er forberedt

Video: Johaug fornøyd og lettet etter Ullevål-høring (saken fortsetter under)

Ernst tror også høringen på Ullevål i januar var et vendepunkt for saken. Derfor ønsker han også full åpenhet i CAS-høringen, som trolig vil skje i juni - om Johaug-leiren får det som de vil.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Finske Sami Jauhojärvi var blant rivalene som slaktet Johaug. Hun ble sitert av NTB på at Norges innstilling om 14 måneders utestengelse av Johaug undergravde troverdigheten til Antidoping Norge.

Jauhojärvi benektet overfor Dagbladet å ha sagt dette.

– Tvert imot mener jeg det viser at antidopingarbeidet i Norge fungerer. Det gir meg tro på at Antidoping Norge gjør jobben sin. Jeg mener det helt motsatte av det jeg er sitert på i Norge. Jeg ønsker Johaug velkommen tilbake når hun har sonet dommen, sa hun til Dagbladet.

Nathalie von Siebenthal sier til avisen at hun har endret oppfatning om Therese Johaug og at hun vil ønske det norske skiesset tilbake når hun har sonet ferdig dommen. Polske Justyna Kowalczyk, som var krass i kritikken mot Johaug, har også endret oppfatning.

Les også: Kalla om å trene med Johaug: – Får se om det passer

Video: Viktige hendelser i Johaug-saken: