Angers til cupfinale etter 60 år

Thomas Mangani scoret da Angers spilte seg fram til cupfinale tirsdag. Her er han i aksjon i en seriekamp mot Paris Saint-Germain. Foto: David Vincent, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Angers er klar for sin første franske cupfinale på 60 år etter å ha slått Guingamp 2-0 i semifinalen tirsdag.

Thomas Mangani sendte hjemmelaget i ledelse på fullsatte Raymond Kopa stadion sju minutter før pause.

Guingamp, som vant cupen i 2009 og 2014, fikk en gratismulighet til å utligne to minutter før full tid da dommeren feilaktig trodde at Cheikh Ndoye handset i eget felt. Jimmy Briand fikk sjansen fra straffemerket, men keeper Alexandre Letellier reddet.

I stedet gikk Karl Toko Ekambi opp og fastsatte resultatet til 2-0.

– Vi har drømt om å komme til finale. I kveld gjorde vi drømmen virkelig, og vi gjorde det med alle følelsene og all gleden som hører til, sa Angers-trener Stephane Moulin.

– Jeg sa til guttene at de ikke bare er glade selv, de har gjort mange andre glade. Det er det mest vidunderlige i livet. På en kveld har vi visket ut 60 års frustrasjon.

Angers spilte cupfinale i 1957, men tapte 3-6 for Toulouse. Laget får en ny mulighet til å bli cupmester 27. mai, men laget står overfor kvalifisert motstand i finalen på Stade de France. Paris Saint-Germain møter serieleder og mesterligasemifinalist Monaco i den andre semifinalen onsdag.