Meny

Zlatans karriere kan være over etter stygg kneskade

Manchester Uniteds Zlatan Ibrahimovic måtte støttes av banen under kampen mot Anderlecht torsdag kveld. Foto: Dave Thompson / AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Manchester Uniteds Zlatan Ibrahimovic måtte støttes av banen under kampen mot Anderlecht torsdag kveld. Foto: Dave Thompson / AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
José Mourinho var ikke spesielt optimistisk da han kommenterte skaden til Zlatan Ibrahimovic etter avansementet til semifinalen i europaligaen.

93 minutter var spilt da Zlatan landet forkjært, og TV-bildene viste at kneet fikk seg en ordentlig omgang. Svenskens ansiktsuttrykk viste at han hadde betydelig smerter, og han tok seg til det høyre kneet da han ruslet av banen for egen maskin.

På sosiale medier var det mange som spekulerte i om korsbåndet kan være ødelagt. I så fall betyr det et avbrekk for Zlatan på mellom åtte og tolv måneder. Hvis det stemmer, spørs det hva som skjer med hans videre karriere.

35-åringen begynner tross alt å bli en aldrende spiss.

Les også: Zlatan hinter om United-framtid

– Aldri sett ham ynke seg sånn

Ibrahimovics tidligere lagkamerat på Sveriges landslag, Anders Svensson, er bekymret.

– Zlatan mottar mange smeller, men jeg har aldri sett han ynke seg sånn som han gjorde der. Jeg tenkte på korsbåndet hans med en eneste gang, sier Svensson til Kanal 9 ifølge Expressen.

– Er det korsbåndet det er snakk om, så er det et skadeavbrekk på mellom åtte og 12 måneder som venter. Da virker det tvilsomt at han skal komme seg tilbake på banen igjen, mener Kanal 9s ekspert Hasse Back, ifølge VG.

Zlatan Ibrahimovic skadet seg mot Anderlecht torsdag. Foto: NTB scanpix
Zlatan Ibrahimovic skadet seg mot Anderlecht torsdag. Foto: NTB scanpix

Ordknapp

Mourinho var ganske ordknapp etter oppgjøret. Han sa ikke altfor mye under pressekonferansen.

– Jeg vil avvente før jeg sier for mye. Jeg ønsker å være optimistisk, men er det ikke, sa portugiseren.

Mourinho tror ikke at skaden er av det lette slaget.

– Jeg foretrekker å vente til alle tester er gjort, og deretter kommentere. Men nyhetene er temmelig negative.

Zlatans lagkamerat Luke Shaw var ikke riktig så pessimistisk som Mourinho i uttalelsene. Shaw sa at Zlatan gikk uanfektet omkring i garderoben.

– Jeg vet selvsagt ingenting om omfanget av skaden, men jeg så ham i garderoben, og da virket han optimistisk. Forhåpentlig står det ikke altfor ille til med ham, sa Shaw.

Les også: Zlatan: – Mourinho får deg til å gi 200 prosent

Behandling

Zlatan Ibrahimovic fikk behandling på sidelinjen etter at han gikk av banen og hinket senere ut gjennom spillertunnelen. Zlatan er Manchester Uniteds mestscorende spiller med 28 mål denne sesongen.

Også backen Marco Rojas pådro seg en kneskade i løpet av kampen, og ifølge José Mourinho ser det heller ikke spesielt lyst ut for hans vedkommende.

Ifølge rapportene kommer ikke Manchester United til å si noe om skadene til Zlatan og Rojas før i forkant av søndagens kamp mot Burnley.

19 år gamle Marcus Rashford gjorde 2-1 i ekstraomgangene mot Anderlecht, og det gjorde at Manchester United er videre til semifinalen i europaligaen.

Les også: Zlatan ble historisk i United-seier

Populært