Rossbach og Riski avgjorde for Odd mot Tromsø

Odds keeper Sondre Rossbach reddet Odd fra scoringer mot Tromsø. Skienslaget vant 1-0.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Odds keeper Sondre Rossbach reddet Odd fra scoringer mot Tromsø. Skienslaget vant 1-0.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Riku Riski scoret kampens eneste mål, men det var målvakten Sondre Rossbach som ble den virkelige matchvinneren da Odd slo Tromsø med 1-0.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Odds sisteskanse Sondre Rossbach har ikke vært sitt gamle jeg de første tre kampene. Mandag framsto derimot 20-åringen som Odds reddende engel mot et hardtsatsende Tromsø-lag.

Det var ikke mye som skilte de to lagene ved pause. Det viktigste var likevel at det var Odd som hadde scoret, mens Tromsø hadde spilt seg til flere sjanser enn hjemmelaget.

De tidlige målet var derimot av det flotte slaget. Det var gått seks minutter av kampen da finske Riski gikk ballen på bakre stolpe etter en dødball. Han traff perfekt på hel volley og ballen suste i mål.

– Jeg er veldig lettet og glad. Tromsø er et vanskelig lag å spille mot når de får spille direktefotball med trøkk. Da er de farlige, men heldigvis klarte vi å holde unna, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til Eurosport.

Hissige

Tromsø var hele tiden hissige i spillestilen sin og ga aldri Odd roen til å bygge opp noe som helst framover. Bård Floviks gutter var flinke til å stresse odderane, men klarte ikke å utnytte sitt spillemessige overtak til scoringer i 1. omgang.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Laget fortsatte trykket også etter pause og flere ganger måtte Sondre Rossbach tre reddende til. Han var både heldig og god da Thomas Lehne Olsen fikk slått inn foran mål. Sigurdason skulle bare sende ballen i mål, mens Rossbach var nede og snappet ballen.

– Det smakte godt med en slik redning. Den var fra øverste hylle, sa Rossbach.

Med drøye 20 minutter igjen begynte derimot kreftene å ta slutt for Tromsø-spillerne. Odd kom mer og mer med i kampen og det var ikke langt unna at Riski kunne blitt tomålsscorer.

Direkte rødt for Zekhnini

Rafik Zekhnini inn like etter pause, men mot slutten av kampen stemplet han Tromsøs Kent-Are Antonsen utenfor motstanderens 16-meteren. Dommeren Svein Oddvar Moen var ikke i tvil om å gi han direkte rødt kort.

Med seieren avanserte Odd fem plasseringer og står med seks poeng på en 9.-plass. Tromsø ligger tre plasser høyere opp med sju poeng.

– En strålende bra bortekamp. Vi fortjente helt klart poeng. Vi hadde ikke helt flyten, men jeg er likevel stolt av guttene. Vi fortjente mer, slo Tromsø-trener Flovik fast.