Brighton rykket opp til Premier League

Artikkelen fortsetter under annonsen

Brighton er klar for Premier League-spill etter kampene i mesterskapsserien 2. påskedag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Brighton slo Wigan 2–1 tidligere mandag, og da Huddersfield bare klarte 1–1 mot Derby et par timer senere, var opprykket i boks.

Brighton er klar for spill i den øverste engelske fotballdivisjonen for første gang siden 1982/83.

– I fem år har vi forsøkt å komme oss til Premier League. Når du endelig klarer det, tenker du på hvor mye jobb du har lagt ned. Jeg har ikke ord som kan beskrive denne følelsen, sier Brighton-kaptein Bruno til BBC.

Vegard Forren var ikke med i Brightons kamptropp. Brighton blir for øvrig lag nummer 48 som spiller i Premier League. Hele 44 prosent av nyopprykkede lag rykker rett ned igjen fra PL, viser BBC-tall.

Brighton slet voldsomt på 1990-tallet. Stor gjeld tvang klubben til å selge hjemmebanen Goldstone Ground. Laget sto også i fare for å rykke ut av den engelske ligaen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De siste årene har laget fra sør kjempet for å ta seg tilbake i toppdivisjonen. I hele tre av de fire siste årene har laget feilet i omspill. Og sist sesong glapp direkte opprykk på grunn av målforskjell.

– Jeg er ufattelig stolt over måten vi slår tilbake på etter fjoråret. Jeg visste at vi hadde spillerne til å klare det. Men en ting er å ha muligheten til å klare det, det er noe helt annet å faktisk klare det, sier manager Chris Hughton.

Han hyllet klubbeier Tony Bloom etter opprykket.

– Det er veldig godt endelig å nå målet. Det er så mange folk jeg unner dette, spesielt formannen, sier Hughton.

– Han er en lokal supporter som har investert utrolige pengesummer i denne klubben, sier Brightons manager.