Bartra takker for støtten etter bussangrepet

Marc Bartra er innlagt på sykehus etter å ha blitt skadd i eksplosjonene ved Borussia Dortmunds spillerbuss. Foto: Armando Franca / AP / NTB scanpix
Marc Bartra er innlagt på sykehus etter å ha blitt skadd i eksplosjonene ved Borussia Dortmunds spillerbuss. Foto: Armando Franca / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Marc Bartra er på bedringens vei etter håndleddsbruddet han pådro seg under angrepet mot Borussia Dortmunds spillerbuss. Han er ute av spill i flere uker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dortmund-spilleren er blitt operert og kan trolig skrives ut fra sykehus om et par dager etter tirsdagens drama. På sin offisielle Instagram-profil har han lagt ut et bilde av seg selv med en bandasjert arm.

– Hei, alle sammen! Som dere kan se har jeg det mye bedre. Takk for all støtte og alle deres meldinger. Nå støtter jeg mine lagkamerater, supportere og fans av Dortmund i kveldens kamp, skriver Barta.

Mesterligakvartfinalen mellom Dortmund og franske Monaco ble utsatt fra tirsdag til onsdag på grunn av bussangrepet.

Les mer: Metallstift fra bomben traff bussete: – Flaks at det ikke gikk verre

Metallstifter

Barta ble skadd da Borussia Dortmunds spillerbuss ble rammet av tre eksplosjoner tirsdag kveld. Spillerne var på vei til klubbens hjemmebane da sprengladningene ble detonert på utsiden.

Bartra pådro seg skader av glass-splinter han fikk over seg da bakruten på bussen ble pulverisert i eksplosjonen. Det har kommet fram at sprengladningene var ladd med metallstifter.

Natt til tirsdag ble 26-åringen operert for brudd i håndleddet, og fra sykehuset ble det også rapportert om at midtstopperen hadde flere fremmedlegemer i armen som måtte fjernes.

Gått bra

Onsdag formiddag bekreftet Borussia Dortmund-president Reinhard Rauball at det etter forholdene står bra til med Bartra. Ifølge klubben er spanjolen satt på sidelinjen i flere uker.

– Vi har fått vite at alt har gått bra, sa han til TV-kanalen NTV med henvisning til det kirurgiske inngrepet som ble gjort.

Spillerens far, Jose Bartra, har latt seg intervjue av spanske medier. Han opplyser at sønnen trolig kan forlate sykehuset om et par dager.

– Vi snakket sammen i går etter operasjonen, og han sa at han hadde det helt fint, sa Jose Bartra.

Utsatt

– Det er sant at han opplevd det (eksplosjonene) som et sjokk. Det første han hørte var et høyt smell og en eksplosjon. Deretter kjente han smerte i hodet og armen, og han skjønte ikke hva som hadde skjedd, tilføyde han.

Mesterligakampen ble utsatt i ett døgn. Onsdag kveld må Bartra følge lagkameratene på TV fra sykesengen.

Tysk politi har pågrepet en person for angrepet. Vedkommende kobles til radikal islamisme. Ytterligere én person er mistenkt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden