Stjerne til sykehus etter eksplosjoner ved Dortmunds spillerbuss

STJERNE SKADET: Ifølge flere medier er det den spanske forsvarsspilleren Marc Bartra (26) som er skadet i eksplosjonen ved spillerbussen.
STJERNE SKADET: Ifølge flere medier er det den spanske forsvarsspilleren Marc Bartra (26) som er skadet i eksplosjonen ved spillerbussen. Foto: Kiko Huesca / EPA

Forsvarsspilleren Marc Bartra (26) er fraktet med bombeskade til sykehuset etter at flere sprengladninger gikk av utenfor spillerbussen til det tyske fotballaget Borussia Dortmund tirsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dortmund skulle spilt mesterligakvartfinale mot franske Monaco tirsdag kveld. Kampen er utsatt til i morgen klokken 18.45, melder Dortmund på Twitter:

Rundt en time før kampstart kom meldingen om at det hadde oppstått en hendelse utenfor det tyske lagets spillerbuss. En talsmann for tysk politi bekreftet kort tid etterpå at tre sprenglegemer skal ha gått av.

Borussia Dortmund-direktør Hans-Joachim Watzke bekreftet tirsdag kveld at det dreier seg om den spanske landslagsspilleren Marc Bartra (26), og at han var på vei til sykehus.

– God og rask bedring, Marc! skrev klubben på Twitter.

Han skal være skadet i hånden. 26-åringen er gift og har ett barn.

– Hele laget i en tilstand av sjokk

- Det har vært et angrep mot spillerbussen med eksplosiver. Hele laget er i en tilstand av sjokk, bilder som dette klarer man ikke å få ut av hodet, sa Watzke.

Han hevdet videre å ha fått opplyst fra politihold at sprengladningene skal ha vært gjemt nær et hotell og deretter detonert da Dortmunds spillerbuss passerte forbi.

Monaco-supporterne heiet taktfast på hjemmelaget på stadion etter eksplosjonen:

– Dortmund! Dortmund! Dortmund!

Bussen sterkt skadet

Spillerbussen skal ha fått skader på to steder. Den omtales som sterkt skadet. Flere vinduer skal ha blitt blåst ut. Eksplosjonene skal ha funnet sted i det Dortmund-spillerne forlot spillerhotellet i byen. Det ligger rundt ti kilometer fra klubbens stadion.

I morgen er kampen berammet klokken 18.45:

- Jeg håper laget er i stand til å kjempe onsdag. I krisesituasjoner som denne drar alle i Borussia lasset sammen, sa Dortmund-sjef Watzke.

Da beskjeden om utsettelsen ble gitt på arenaen, ble publikum samtidig oppfordret til å beholde roen slik at man unngikk panikkstemning. Ved 21.15-tiden bekreftet politiet at samtlige tilskuere hadde forlatt arenaen i rolige former.

Tirsdag kveld søkte politiet med drone i området der eksplosjonene gikk av. Ifølge det tyske nyhetsbyrået DPA skal man undersøke om ytterligere en sprengladning kan ha gått av.

BLÅST UT: Et vindu i bussen ble blåst ut da tre eksplosjoner inntraff før kampen. Foto: Carsten Linhoff / AP
BLÅST UT: Et vindu i bussen ble blåst ut da tre eksplosjoner inntraff før kampen. Foto: Carsten Linhoff / AP

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden