Hjelmeset: – Det er rett og slett en maktkamp

SPARKEN: Petter Northug ønsker ikke at Vidar Løfshus er Norges sportssjef neste sesong. Foto:
SPARKEN: Petter Northug ønsker ikke at Vidar Løfshus er Norges sportssjef neste sesong. Foto: Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere langrennsløper er ikke imponert over bråket rundt Petter Northug og sportssjef Vidar Løfshus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det smalt nesten ned som en bombe da Petter Northug i et intervju med Dagbladet sa at sportssjef Vidar Løfshus bør trekke seg fra sin stilling.

Slike uttalelser er ikke hverdagskost i det norske langrennsmiljøet.

Til TV 2 sier tidligere langrennsløper Odd-Bjørn Hjelmeset at Løfshus bør gå i seg selv.

– Det er rett og slett en maktkamp som pågår. Løfshus vil vise hvem som bestemmer. Han ønsker nok også innerst inne at Northug skal komme tilbake på landslaget slik at de får mer kontroll på ham. Petter Northug jr. på sin side er ikke fornøyd med den jobben Løfshus gjør og vil helst ikke snakke med ham, sier Hjelmeset, som jobber som ekspert for TV-kanalen.

SISTE NYTT: Northug og Løfshus skværet opp på SMS

– Mest makt

Northug kom med kritikken snaue to uker etter at han ble vraket fra minitouren til Canada.

– Det er vel bare et par mann, eller nærmere bestemt én mann som ikke ville ha med meg. Men han har mest makt. Da blir det vanskelig. Sånn er det når du har Vidar Løfshus imot deg. Da blir det vanskelig å gå skirenn, sa Northug til Dagbladet torsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Løfshus reagerte slik på Northugs uttalelser:

– Det er hyggelig at Petter krediterer min kompetanse. Som landslagsutøver vet han at jeg ikke tar ut lagene alene. Det gjør vi som trenerteam og forholder oss til det som er kommunisert til Ski-Norge gjennom sesonginformasjonen, skrev Løfshus i en SMS til Dagbladet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Langrennssjefen om Northugs angrep på Løfshus: – Det er veldig synd

– Ikke bra

Hjelmeset beskriver både Northug og Løfshus som rappkjeftede trøndere, og at de snarlig bør snakke sammen.

– Dette er selvsagt ikke bra. De to bør snarest sette seg sammen, lufte ut og finne den beste måte å samarbeide på, sier han.

Leder i langrennskomiteen, Torbjørn Skogstad, sier det ikke er aktuelt å fjerne Løfshus fra jobben som landslagssjef før kontrakten løper ut.

– Jeg har kommunisert ganske tydelig tilliten langrennskomiteen har til Vidar. Det har ikke endret seg siden i går kveld og intervjuet med Petter, fastslår Skogstad til VG.

Løfshus har vært landslagssjef for langrennsløperne de seks siste årene. Han har vært en del av den sportslige ledelsen siden etter OL i Torino i 2006.