Neville mener engelske toppklubber skriker etter forsterkninger

Gary Neville mener engelske toppklubber må forsterke seg om de skal hevde seg i Europa i framtiden. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Gary Neville mener engelske toppklubber må forsterke seg om de skal hevde seg i Europa i framtiden. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Pengene sitter løst i engelsk fotball, men Premier League-lagene sliter likevel med å holde tritt i Europa. Gary Neville spår en hektisk sommer på balløya.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De siste årene har engelske lag slitt med å hevde seg i europacupene. Også denne sesongen har lagene falt fra én etter én. Der Spania har med tre lag til mesterligakvartfinalen, er England representert kun ved overraskelsen Leicester.

Tottenham røk ut allerede i gruppespillet etter flere svake resultater, mens Arsenal tapte hele 2-10 sammenlagt for Bayern München i åttedelsfinalen. I samme runde ble det også bråstopp for Manchester City. De lyseblå spilte 6-6 i møtet med Monaco og ble slått ut på bortemålsregelen.

Manchester United er Englands eneste gjenværende deltaker i europaligaen.

Kamp

– Når du ser hvordan de engelske lagene kommer til kort i Europa, er det tydelig at alle toppklubbene må forsterke seg. City trenger forsterkninger, det samme gjør Arsenal, Liverpool og United. Problemet er at alle ser ut til å være ute etter de samme spillerne, sier Sky Sports-ekspert Gary Neville til Omnisport.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tidligere Manchester United-kapteinen tror spesielt gamleklubben trenger en ordentlig ryddesjau.

– Det er gode argumenter for at de trenger å forsterke forsvaret, midtbanen og angrepet. Det er opplagt at de må hente inn noe nytt, men det gjelder ikke bare United.

Rooney-tvil

Neville føler seg ikke sikker på at Wayne Rooney blir å se i United-drakt neste sesong. 31-åringen har fått lite spilletid under José Mourinho. Overgangsspekulasjonene har pågått lenge.

– Det er tvilsomt at Rooney er i United neste sesong. Jeg håper han blir, men han ønsker å spille oftere. Jeg tror Wayne fortsatt har mye å tilby. Rooney er den typen fotballspiller som vil spille hvert eneste minutt hver eneste dag, sier Neville.