Stjernen sviktet i Vikersund

Andreas Stjernen i Vikersundbakken i fredagens hopprenn i Raw Air. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Andreas Stjernen i Vikersundbakken i fredagens hopprenn i Raw Air. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norges største sammenlagthåp i Raw Air, Andreas Stjernen, fikk det ikke til å stemme i fredagens kvalifisering i Vikersund og ble kun nummer 12. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Andreas Stjernen lå på fjerdeplass sammenlagt etter torsdagens konkurranse, da han ble nummer to og kun slått av Stefan Kraft, men trønderen har mange poeng å hente på de beste etter kvalifiseringen i Vikersund.

196,5 meter holdt kun til 12.-plass.

– Jeg treffer ikke i posisjonen og det blir altfor lavt. Da blir det for kort, sa Stjernen til NRK.

– Jeg tror jeg kommer til å tape 50 eller 60 poeng til de to beste. Da må jeg skjerpe meg ordentlig for å kunne hoppe meg noe oppover, men vi må prøve, fortsatte han.

Les også: Tandes pengefest

Kraft sviktet også

Stjernen fikk imidlertid ikke rett i sine spådommer når det gjelder Kraft, for østerrikeren plasserte seg kun to plasser foran nordmannen og mistet sammenlagtledelsen i Raw Air.

Opp til Andreas Wellinger, som ble nummer to i fredagens kvalifisering, slått med 2,8 poeng av polske Kamil Stoch, skiller det 65,2 poeng for Stjernen sin del.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De norske hopperne fikk det ikke til å stemme i den utsatte Vikersund-kvalifiseringen fredag, og Robert Johansson ble beste nordmann på 11-plass. Han hoppet 200,5 meter.

Les også: Stöckl irritert etter transportkaos

Svak norsk innsats

Halvor Egner Granerud og Johann André Forfang endte som nummer 15 og 17.

Daniel-André Tandes motgang fortsetter. Unggutten ble nummer 21. Anders Fannemel fulgte på 25.-plass, mens Joacim Ødegaard Bjøreng ble nummer 39.

Joakim Aune, Fredrik Bjerkeengen og Tom Hilde fikk det heller ikke til å stemme i kvalifiseringen. De ble henholdsvis nummer 55, 60 og 61.

Tande, Johansson, Forfang og Stjernen hopper for Norge i lørdagens lagkonkurranse.

– De fire med best potensial og som ligger høyest i Raw Air-sammendraget, sa landslagssjef Alexander Stöckl om laguttaket.