Rio Ferdinand etter 6-6: – Patetisk forsvarsspill av City

Sergio Agüero og Manchester City rotet seg bort i mesterligaen onsdag. Foto: Claude Paris, AP / NTB scanpix
Sergio Agüero og Manchester City rotet seg bort i mesterligaen onsdag. Foto: Claude Paris, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Manchester Citys er lekk i forsvar og får hard kritikk etter 6-6- sammenlagt og exit i mesterligaen mot Monaco.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Britene røk ut på bortemålsregelen etter 5-3-seier hjemme. Monaco var helt kjørt og på felgen i andre halvdel av andre omgang onsdag.

Likevel klarte ikke City å holde på 1-2, som hadde sendt dem videre. En ny forsvarsblunder gjorde Monaco til kvartfinalist.

– City har ingen sjef ute på banen. Forsvarsspillet var patetisk. Det var ingen der til å diktere forsvarslinjen og å fortelle hva de skal gjøre, sa Rio Ferdinand under BT sports sending.

Han vet en god del om å forsvare seg på toppnivå fra sin tid i Manchester United og Englands lagslag.

– City manglet fotball-IQ nok til å skjønne at de måtte spille noen lange baller, sa Leicesters tidligere ving Trevor Sinclair til BBC.

Phil Neville var sjokkert over Citys defensive spill. – Guardiola er ingen manager som kommer til å øse ut penger på å hente forsvarere.

Twitter-kongen Gary Lineker likte ikke det han så. – City blir plukket i fillebiter med én midtbanespiller og ingen defensive fibre i det hele tatt, var hans melding ved pause.