Dansk doper håner Norges behandling av Johaug

<p>Michael Rasmussen</p>
Michael Rasmussen Foto: Laurent Cipriani / AP

Den skandaleomsuste eks-syklisten Michael «Kyllingen» Rasmussen kritiserer hvordan Skiforbundet behandler Johaug i tweet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Russland støttet sine stjerner før de ble tatt. Norge gjør det finansielt etterpå, skrev 42-åringen torsdag med hashtaggene hykleri, doping og tullprat-alarm på Twitter.

Les også: – FIS-anken kan ødelegge Johaugs karrière

Gjør narr av Norge

Therese Johaug Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Therese Johaug Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Han har selv innrømmet systematisk doping over mange år, og virker uforstående til hvorfor Skiforbundet velger å betale Therese Johaugs advokatregninger.

Det skriver TV 2, som var først ute med saken.

At de velger å fortsette den økonomiske støtten i en fremtidig ankerunde ble klart i går.

Rasmussen var også skeptisk da langrennssjef Vidar Løfhus ga pressen skylden for Johaug-saken, og sammenlignet det hele med unnskyldningen den amerikanske doperen Tyler Hamilton brukte.

Les også: Johaug-rival om anken: – Jeg gir tommel opp

Kaggestad: – Betenkelig at de betaler

Johan Kaggestad ler av Rasmussens utsagn, men sier han synes det er betenkelig at Skiforbundet tar regningen.

Martin Johnsrud Sundby Foto: NTB scanpix
Martin Johnsrud Sundby Foto: NTB scanpix

– Jeg mente det var betenkelig at de betalte Martin Johnsrud Sundby tilbake premiepengene hans, jeg står for det samme nå. Det eneste formildende er at Skiforbundet vel mener de har skylden for at dette skjedde, sier Kaggestad til TV 2.

– Nå er det satt presedens

Eksperten sier han tror Skiforbundets opptreden i både Johnsrud Sundby- og Johaug-saken kommer til å legge føringer for eventuelle fremtidige dopingsaker.

– Nå er det jo blitt satt en presedens på at forbundet stiller opp og tar regningen når en topputøver blir tatt. Det var vel ingen som dekket noe for kappganger Erik Tysse eller syklisten Vegard Robinson Bugge, sier eksperten til TV 2.

Les også: Sundby om CAS-høring: – Du sitter der og føler at du har begått et drap

Kjenner redd for forskjellsbehandling

Idrettsjurist Gunnar-Martin Kjenner Foto: NTB scanpix
Idrettsjurist Gunnar-Martin Kjenner Foto: NTB scanpix

Idrettsjurist Gunnar Kjenner mener det kan bli problematisk for Skiforbundet rent prinsipielt når de velger å dekke Therese Johaugs kostnader.

– De kan selvfølgelig argumentere med at det her er Skiforbundets lege som har villedet henne, men uansett er jeg redd for at dette bidraget prinsipielt kan sette Skiforbundet i en litt vanskelig stilling, sier Kjenner til ABC Nyheter.

Han tror likevel ikke dette vil påvirke Johaug uavhengighet.

– Det er vel mer et spørsmål om konsekvenser. Når det kommer nye saker om Skiforbundet da skal si nei neste gang og at det blir forskjellsbehandling, forklarer idrettsjuristen.

Personvernpolicy