Meny

Solbakken: – Vi nærmer oss FCK-rekord

Ståle Solbakken øyner kvartfinaleplass for FC København i europaligaen. Foto: Anders Kjærbye, Scanpix Danmark / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ståle Solbakken mener at FC Københavns sjanse for å slå ut Ajax i europaligaen er 50-50. Lykkes det, nærmer FCK seg sin største europacupbedrift.

– Vinner vi over Ajax og tar oss til kvartfinale, så kan vi begynne å snakke om det, sa han på onsdagens pressemøte før første kamp i Parken.

For fem år siden var FC København i åttedelsfinale i mesterligaen og tapte for Chelsea.

– Mesterligaen er vanskeligere, men det vil være veldig stort om vi er blant de åtte siste lagene i en europeisk turnering. Mange lo av meg da jeg sa at vi kunne greie det, sa Solbakken.

På høyde

– Ajax har noen gode individualister, noen som er bedre enn våre, men som lag er vi minst på høyde med dem, vurderer han.

– De har en fordel i at de spiller hjemme sist, men vi vil være skuffet om vi ikke henger med langt ut i returkampen. Jeg tror sjansen for avansement er 50-50.

FC København har vært meget solid bakover på hjemmebane i europacupen denne sesongen, og har ikke sluppet inn mål i Parken.

Samtidig har laget slitt med å score, og de tre siste hjemmekampene i mesterligaen og europaligaen har alle endt 0-0: Mot Leicester, Porto og Ludogorets.

– Det er et stort problem om det fortsetter, medgir Solbakken.

Farlig danske

Han har ikke gjort noe spesielt for å stoppe Ajax' danske angrepskomet Kasper Dolberg.

– De seks fremste spillerne, midtbanespillerne og spissene, spiller normalt samtlige minutter i kamp etter kamp. Vi har fokusert mer på deres innbyrdes relasjoner enn på de enkelte spillerne, sier han.

– Men det vil ikke gjøre seg om en danske scorer mot FCK, så vi må passe på.

Ajax må unnvære midtstopper Davinson Sanchez og høyreback Joël Veltman, som begge er utestengt.

– Vi må se hvor mye vi kan utnytte det. Vi vil prøve å sette den bakre fireren deres under press, sier Solbakken.

Forrige sesong ble Ajax slått ut av Molde i europaligaen (i gruppespillet). Laget vil prøve å unngå en ny nordisk nedtur.

Populært