Meny

Hodebry for Stöckl

Det er ikke sikkert at alle VM-gutta som tok sølv får plass i lørdagens laghopping. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lagkonkurransen i Holmenkollen vil kunne ødelegge Raw Air for flere av de norske hopperne. Alexander Stöckl vet ikke hvordan han skal løse utfordringen.

Taktikken kommer for fullt inn i hoppsporten igjen. Jakten på sammenlagtseieren vil trolig ryke for utøverne som ikke får plass i lørdagens laghopping.

Og landslagssjefen åpner for å ta med gode skiflygere allerede på laget i Holmenkollen på bekostning av bedre hoppere, siden det kjempes om langt flere poeng i Vikersundbakken når Raw Air avgjøres om en drøy uke.

– Det er en ganske stor utfordring. Man henter ganske mange poeng i skiflyging, hvor hopp teller nesten dobbelt så mye. Vi har mange til å fly på ski, men dersom én av dem ikke er god nok til å være med i lagkonkurransen her i Oslo – hva gjør man da? Det blir en utfordring for trenerteamet, sier Stöckl.

– Og det kan bli motsatt. Hva gjør vi om vi har en i toppen som ikke er spesielt god til å fly? Da må han med i lagkonkurransen i Vikersund, men samtidig må laget komme med i 2. omgang. Dette blir interessant, medgir Stöckl.

Mange vil huske den tidligere puljeinndelingen i hopp, hvor en som hoppet tidlig kunne dra nytte av værforholdene og motsatt.

Norge har mulighet til å kjøre nasjonal kvote i to av de fire Raw Air-bakkene.

– Vi har bare to muligheter til å stille med nasjonal kvote. Vi tar den første runden her i Oslo og den andre mest sannsynlig i Vikersund, sier Stöckl.

Det kan også bli vanskelig dersom utøvere fra nasjonal gruppe overrasker fredag. Da kan flere av landslagsgutta bli ofret allerede lørdag.

– Vi må se an hva VM-laget gjør og om noen i nasjonal gruppe melder seg på, sier en spent Stöckl.

Han tror spenningen i kampen om sammenlagttrofeet står helt til finalehelgen i Vikersund.

– Jeg tror ikke det blir avgjort før i Vikersund. Og jeg tror kanskje det blir en annen vinner enn den som leder etter Trondheim. Du kan fort tape 40–50 poeng om du skuffer i et hopp i skiflygingsbakken.

Men først må han avgjøre hvilke fire hoppere som deltar for Norge lørdag. Poengene fra laghoppingen inngår i sammenlagtkampen og kan fort bli avgjørende for hvem som sikrer seg millionpremien som er satt opp i bonuspotten.

Populært