Moan kan bli fristet til OL-satsing

Magnus Moan t.h og Magnus Krog etter lagkonkurransen i kombinert.
Magnus Moan t.h og Magnus Krog etter lagkonkurransen i kombinert. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

To ganger Magnus smilte bredt, selv om VM-gullet glapp. Superveteran Magnus Moan kan bli fristet til videre satsing, mens navnebror Krog sier duellen med Tyskland er et viktig signal for 2018-OL.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kun en forvirret russer, Vjatsjeslav Barkov, som på grunn av en arrangørtabbe forkludret spurten, hindret en rå spurtduell helt til målstreken fredag.

Krog ble hindret, mens den tyske gullgutten Johannes Rydzek (fire VM-gull i Lahti) utnyttet sjansen.

– Sølvet betyr kjempemasse. Det er sinnssykt kult å kjempe mot tyskerne helt til målstreken. De var superfavoritter. At vi klarte å pushe dem så lenge, er kjempegodt. Det var et kjempesteg i riktig retning, sier Krog.

– Rydzek og Frenzel er ikke uovervinnelige. Jeg gir dem kamp og han (Eric Frenzel) begynner jo nesten å slippe også. Bare det gjør noe med tryggheten. Hvis man fortsetter, gjør det den jobben jeg eventuelt skal i gang med i vår, så mye enklere. Jeg har vært med å gi dem kamp, sa Moan i målområdet.

Kryptisk svar

– Betyr dette at vi ser deg i OL?

– Se på guttene ... gliste sølvgutten Moan før han forsvant videre i målområdet.

Noe klart OL-svar ga ikke trønderen.

– Men vi får se da, noen minutter senere ga i alle fall et signal om at Moan er fristet til en siste satsing.

Han tok et skikkelig skippertak, som sportssjef Ivar Stuan kaller det, før VM og berget mesterskapsformen. Det ble to lagsølv.

– Fy flate, ta, sa Moan etter sølvet.

– Det var utrolig artig. Jeg er ekstremt fornøyd med måten jeg gjennomfører løpet på. Det var tungt på onsdagen (13.-plass), men jeg klarte å mobilisere. Det er utrolig artig å være på lag Magnus (Krog). Det var moro å stå på toppen (av hoppbakken) og se ham fly ned. Det smittet over på meg, fortalte veteranen.

– Dette skal være med opp når jeg skal være med tilbake. Jeg er utrolig godt fornøyd og en topp dag, fortsatte Moan uten å forklare hva "tilbake" betyr.

Stuan tror Moan fortsetter

Tyskerne har dominert voldsomt i kombinertløypa i vinter. I den siste VM-øvelsen ble nesten hegemoniet brutt.

– Det var duket for en klassisk tysk-norsk duell. Jeg tok ikke sjansen på å ta inner’n og nølte ett sekund, da var løpet egentlig ødelagt. Vi får aldri svar på om vi hadde tatt dem, sa telemarkingen Krog.

Nå venter Kombinert-Norge på svar om Magnus Moan blir med videre.

– Jeg tror han blir det, sa sportssjef Stuan.

Personvernpolicy