Meny

Kombinert-sinne etter russisk krøll i spurten: – Det er en skandale

Magnus Krog klarer ikke å slå Johannes Rydzek under lagkonkurransen i kombinert. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Magnus Krog var i ferd med å parkere Tyskland da en forvirret russisk løper ødela lagsprint-spurten. Kanskje glapp VM-gullet i kaoset.

Sportssjef Ivar Stuan var mildt sagt forbannet i målområdet etter den dramatiske spurten der Johannes Rydzek utnyttet situasjonen til fulle og knep VM-gullet sekundet foran Krog.

– Forferdelig at han er i målområdet. Det ødelegger hele spurten. Det er en skandale, sa Stuan til NTB.

– Sier du det er en arrangørskandale?

– Det er klart det er det, freste Stuan.

Det var russeren Vjatsjeslav Barkov som havnet i rampelyset. Russland ble tatt igjen med en runde i det den dramatiske lagsprinten skulle avgjøres. Krog ble satt ut av spill, mens VM-kongen Rydzek utnyttet situasjonen til fulle og tok sitt fjerde gull i Lahti.

To ganger fikk Barkov beskjed om å forlate VM-løypa. Det er uklart hvorfor arrangøren aldri klarte å få den hjelpeløse russeren vekk.

– Kanskje forstår han ikke finsk. Det er helt utrolig. Det er helt ubegripelig, sa Stuan.

Norge vurderte protest, men siden Rydzek aldri gjorde noe galt ville en slik innsigelse vært meningsløs.

Forbannet over målstreken

Magnus Moan og Magnus Krog smilte likevel bredt da de sikret Norge sølv på teamsprinten.

– Russeren var PR-kåt. Han ville være med i TV-bildet, men har selvfølgelig ingenting der å gjøre. Man kan spekulere seg opp og ned i mente om vi ville tatt gullet om han hadde vært borte og sånne ting, men det gidder jeg ikke å ha fokus på. Vedkommende er der, og da handler det om å håndtere situasjonen best mulig. Jeg synes Magnus (Krog) gir Rydzek kamp til døra i dag. Vi har ikke lov til å være misfornøyd med denne sølvmedaljen, sa Moan.

– Jeg har fått med meg at russeren fikk beskjed to ganger underveis i løpet at han skal ha seg ut av løypa. Han gjorde det ikke, og da må du få tak i vedkommende og spørre hvorfor i «f» han er ute i løypa, fortsatte Byåsen-løperen.

Stuan viste senere opptak av spurten for Krog i målområdet.

– Jeg ble litt sjokket da en russer var i siste sving. Jeg kommer nok til å flire mye av situasjonen senere, men da jeg kom i mål var jeg dritforbannet. Det tror jeg er helt greit. Jeg angrer ikke på at jeg var forbannet. Du tenker på gullet og at du skal ta tyskeren, men plutselig ble jeg satt ut av en russer i siste sving på oppløpet, sa telemarkingen.

– Du mister to stavtak og fart, mens han (Rydzek) skyter fart, forklarte Stuan midt i sølvintervjuet.

– Ikke mine ord

– Arrangørskandale?

– Det er ikke mine ord, sa Krog diplomatisk.

– Jeg sa han (russeren) ikke bør være der, fortsatte løperen fra Høydalsmo.

– Det er dårlig gjort av ham om han ikke forsto at han skulle ut. Det er ikke sikkert han trodde vi skulle komme så fort. Det er kjedelig. Det er ikke bra for FIS, TV-bildene eller noen som helst, sa Krog.

Landslagssjef Kristian Hammer sa det slik etter dramaet som kan ha kostet Norge gullmedaljen:

– Det er ikke sikkert resultatet hadde blitt annerledes, men det gjorde jo at fighten ikke gikk helt til døra. Jeg mener det er arrangøren som gjør en altfor dårlig jobb. Det er ikke første gang det skjer i mesterskapet heller. Det blir for dumt, rett og slett.

Tyskland ble første nasjon som vinner samtlige fire gull i et ski-VM.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært