Kombinertgutta tok VM-sølv på lagsprinten

Magnus Moan (midten) i aksjon på lagsprinten i Lahti fredag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Magnus Moan (midten) i aksjon på lagsprinten i Lahti fredag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Magnus Moan og Magnus Krog gikk Norge inn til VM-sølv på lagsprinten i kombinert i Lahti. Favoritten Tyskland vant.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge vekslet like foran Tyskland på siste etappe. Magnus Krog og tyske Johannes Rydzek skulle avgjøre gullkampen, men der var Tyskland så vidt sterkest i spurten. Russland ble tatt igjen av tetduoen like før mål, noe som så ut til å distrahere både Rydzek og Krog. Tyskeren var uansett sterkest i avslutningen. Krog var sekundet bak Rydzek i mål.

– Det er en skandale at den russiske løperen ble involvert i spurten. Han var rett og slett i veien. Men Rydzek viste at han var supersterk. Hans fjerde gull i dette VM. Det er rått, sa NRKs kombinertekspert Fred Børre Lundberg.

– De norske gutta leverte uansett en kjempekonkurranse, la han til.

Japan knep bronsen i konkurransen, drøyt ti sekunder bak Tyskland.

– Det kan godt hende Rydzek hadde blitt tøff å slå uansett, men det ødelegger jo litt. Krog måtte stoppe opp. Det er kjedelig. Likevel skal vi glede oss over innsatsen, sa landslagssjef Kristian Hammer til NRK.

I tet

– Johannes Rydzek er VM-kongen i kombinert i Lahti, konstaterte Jann Post og Torgeir Bjørn i NRKs kommentatorboks.

Magnus Moan gikk sterkt på førsteetappe og vekslet 8,5 sekunder bak Frankrike. Norge var 24 sekunder bak ut på langrennsdelen. Ved annen veksling ledet Norge ved Magnus Krog. Tyskland, Frankrike og Japan lå i rygg på Norge. Norge ledet også ved 3. veksling, men da var Østerrike kommet opp i tet.

Lagene fulgte hverandre tett også inn til 4. veksling, og Moan ledet an ut i de finske løyper. Ved 5. og 6. veksling var Norge fortsatt i tet, men var tett fulgt av de fire andre tetlagene.

Et stykke ut på den sjuende runden satte Eric Frenzel fart, men Magnus Moan og japanske Yoshito Watabe fulgte tyskeren. Etter hvert slakket Frenzel ned på farten, noe som gjorde at de andre tetlagene, minus Østerrike, også kom opp igjen.

God hopping

Moan vekslet foran Tyskland, Japan og Frankrike, mens Østerrike var ti sekunder bak. Østerrikerne gikk seg imidlertid opp igjen på neste etappe, men falt av igjen mot slutten.

På nest siste etappe gikk Magnus Moan først ut. Veteranen rykket i første bakke ut fra stadion, og kun tyske Frenzel maktet å følge. Ut på siste runde ledet Norge like foran tyskerne, men de øvrige tetlagene var hektet av. Det endte altså med norsk sølv.

Norge fikk en god start på fredagens konkurranse. Krog og Moan gjorde jobben i hoppbakken, og den norske duoen gikk ut på 4.-plass i langrennsdelen, 24 sekunder bak ledende Frankrike. Favoritten Tyskland var nummer to i hoppbakken, mens Japan var treer.

Personvernpolicy