Meny

Bjørgen skjønner Østbergs frustrasjon

Maiken Caspersen Falla (f.v.), Heidi Weng (t.h.) Astrid Uhrenholdt Jacobsen (skjult) og Marit Bjørgen jubler etter seier på 4 x 5 km stafett. Ingvild Flugstad Østberg fikk ikke være med på morora. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Marit Bjørgen (36) forstår at Ingvild Flugstad Østberg (26) fikk seg en knekk etter å ha blitt vraket fra VM-laget.

Østberg uttalte til VG tidligere torsdag at det var karrierens største nedtur da hun fikk beskjed om at hun ikke fikk gå stafetten.

Hun visste da at hun gikk glipp av en gedigen gullsjanse.

Slik ble det også.

Norge vant stafetten akkurat som de ville.

Flugstad Østbergs VM er ikke blitt som hun håpet. En. 8.-plass på 10-kilometeren er det lille høydepunktet så langt.

–Det gjelder for oss å bakke opp om Ingvild, men dette tar tid å komme over. Skuffelsen er der, og det er dette man gjør. Vi legger ned en vanvittig jobb for å stå der øverst. Det glapp for Ingvild denne gangen, og det er klart at det var tungt for henne å motta denne beskjeden.

Bjørgen sier at det er tungt for alle når en av dem blir trist og lei.

– Det er tøft for hele laget å se at en lagvenninne er lei seg. Samtidig er det mange andre følelser ute og går også. Maiken (Caspersen Falla) er jo glad for å gå første gang. Dette er en del av toppidretten. Det er lov å være skuffet, sa Marit Bjørgen om lagvenninnen som ikke fikk være med på moroa denne gangen.

– Vi er et veldig sterkt lag. Nummer én og to i verden i fjor får ikke gå stafetten i dag, og Maiken er inne for første gang. Vi har en vanvittig bredde og et veldig bra lag. Og da er det de som er i form der og da som får muligheten, konkluderte veteranen på snart 37.

Les også:

Tønseth, Dyrhaug, Sundby og Krogh på stafetten

Norge vant kvinnenes stafett i ski-VM

– Jeg er så himla glad for at de norske løperne er så ydmyke

Populært