Meny

Tønseth, Dyrhaug, Sundby og Krogh på stafetten

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Didrik Tønseth, Niklas Dyrhaug, Martin Johnsrud Sundby og Finn Hågen Krogh utgjør Norges VM-lag til fredagens herrestafett i Lahti.

Landslagstrener Tor Arne Hetland ventet i det lengste med å presentere laget til herrestafetten. Først torsdag ettermiddag kom svaret.

Norges lag i stigende rekkefølge er som følger: Didrik Tønseth, Niklas Dyrhaug, Martin Johnsrud Sundby og Finn Hågen Krogh.

Sundby og Krogh var sikre kort på de to siste etappene. I tillegg viste det seg at det skulle mye til å komme utenom Dyrhaug etter bronsemedaljen på 15-kilometeren. Tydal-løperen går andreetappen på VM-stafetten for Norge.

Klæbo vraket

Kampen om den siste plassen sto etter alt å dømme mellom Tønseth, Sjur Røthe og Johannes Høsflot Klæbo. Tønseth gikk i likhet med Dyrhaug en sterk 15 kilometer hvor han endte på 5.-plass, og det ble utslagsgivende for Hetlands valg om å gi 25-åringen tillit på åpningsetappen.

Norge er regjerende mester på distansen fra VM i Falun i 2015. Da gikk Tønseth, Dyrhaug, Anders Gløersen og Petter Northug på det norske laget.

Les også: Norge vant kvinnenes stafett i ski-VM

Suksess

Sverige ble nummer to, mens Frankrike tok tredjeplassen. Daniel Richardsson, Johan Olsson, Marcus Hellner og Calle Halfvarsson utgjør det svenske laget i Lahti.

I flere tiår har langrennsstafetten for menn i VM vært ensbetydende med norsk suksess.

Tallenes tale er klar foran det som trolig blir et nytt langrennsdrama i Lahti fredag: 12 av de 13 siste herrestafettene i VM har endt med norsk seier. Etter VM i 1989 i nettopp Lahti har kun Østerrike klart å lage et hull i den norske seiersrekken. Det skjedde på hjemmebane i Ramsau i 1999, da Thomas Alsgaard måtte strekke våpen mot Christian Hoffmann på ankeretappen.

Les også:

– Jeg er så himla glad for at de norske løperne er så ydmyke

Svensk sjef: – Norge og Russland er favoritter

Populært