Meny

Svensk sjef: – Norge og Russland er favoritter

Sveriges landslagssjef Rikard Grip mener Russland skal gi Norge kamp på stafetten i Lahti fredag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sveriges landslagssjef Rikard Grip har ingen tro på at Norge får lett spill på vei mot gullet på fredagens VM-stafett i Lahti.

12 av de 13 siste VM-stafettene har endt med norsk seier. På 2000-tallet er Norge ubeseiret på det som av mange anses for å være den mest prestisjefylte distansen i VM.

I Falun for to år siden avgjorde Petter Northug stafetten på ankeretappen. Sveriges Calle Halfvarsson ble henvist til andreplass. Fredag jager svenskene en ny medalje, men landslagssjef Rikard Grip anser ikke sitt eget mannskap som Norges tøffeste utfordrere.

– Norge er favoritter sammen med Russland, sånn jeg ser det nå. I tillegg tror jeg Finland kommer til start med et veldig sterkt lag på herresiden, og vi selvfølgelig ønsker også vi å melde oss på, sier han til NTB.

– Hvor store favoritter er Norge?

– Det er vanskelig å si. Russland gjør det veldig bra her, og stafett er stafett. Det kan bli spurt om gullet. Der har Russland en ganske så bra løper som ikke var på start på 15-kilometeren, sier Grip.

Mannen den svenske landslagssjefen sikter til er tremilsvinner Sergej Ustjugov. Vinterens Tour de Ski-vinner sto over onsdagens 15 kilometer for å spare krefter til stafetten. Det kan bety at Norges ankermann Finn Hågen Krogh får en stri tørn på den siste etappen.

Aktuelt:

Norske stafetthåp føler på nasjonens gullpress: – Aldri vært så nervøs

Hetland lover at gullet skal komme

Northug slakter ledelsen: – En skandale

Populært