Meny

Aukland: – Et veldig tøft valg

Fredrik Aukland forstår valget av formsterke Maiken Caspersen Falla på VM-stafetten. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Langrennsekspert Fredrik Aukland trodde Ingvild Flugstad Østberg ville få sjansen på torsdagens VM-stafett.

Østberg fikk en tung start på VM med 22.-plass på sprinten og 19.-plass på den påfølgende skiathlon. Åttendeplassen på tirsdagens 10 kilometer klassisk var i så måte en opptur. Etterpå ga Gjøvik-jenta klart uttrykk for at hun håpet plassen på stafettlaget var berget.

Da landslagstrener Roar Hjelmeset onsdag ettermiddag offentliggjorde den norske kvartetten, var imidlertid ikke Gjøvik-jentas navn med. Maiken Caspersen Falla, Heidi Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Marit Bjørgen utgjør laget.

NRK-ekspert Fredrik Aukland forstår valget av Falla, men kaller det tøft.

– Det er et veldig tøft valg, men Maiken har vist god form. Jeg tror det kan være riktig å ta en formsterk løper framfor en utøver som i det siste har vist usikkerhet rundt formen, sier han til NTB.

– Jeg tror begge kunne gjort en god førsteetappe, men det er ikke feil å la Maiken få sjansen, tilføyer han.

– Er du overrasket over at det ble Falla?

– Jeg hadde trodd de skulle velge Ingvild, basert på at hun har mest erfaring i distanserenn. Sånn sett er jeg litt overrasket, men likevel er det et fornuftig valg, sier Aukland.

Populært