Meny

Falla inn på kvinnenes VM-stafettlag

Kvinnenes stafettlag til VM i Lahti ble presentert onsdag. Se opptak her.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Maiken Caspersen Falla debuterer på Norges stafettlag i langrenn i mesterskap. Hun går sammen med Heidi Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Marit Bjørgen i VM.

Det har hersket tvil om hvem av Falla og Ingvild Flugstad Østberg som skulle få sjansen i Therese Johaugs fravær. Onsdag ble det klart at Østberg vrakes etter svake resultater tidligere i mesterskapet.

– Jeg er veldig lei meg på Ingvilds vegne. Hun hadde på en måte fortjent å gå. Men vi må velge de fire vi mener har størst sjanse for å gå fort på ski, sa kvinnetrener Roar Hjelmeset.

– Jeg liker ikke ordet vraket. Ingvild er definitivt en skiløper som kommer igjen, og nå er hun første reserve, fortsatte Hjelmeset.

Bjørgen vs. Nilsson

I de to siste stafettene i VM og OL har Norges lag vært likt: Weng, Johaug, Jacobsen, Bjørgen. Johaug har vært inne på stafettlaget i seks mesterskap på rad, men soner nå utestengelse for doping.

Endringen betyr at Falla åpner stafetten i klassisk over fem kilometer. Deretter går Weng en klassisketappe, mens Jacobsen og ankerkvinne Bjørgen går fristiletappene.

På siste etappe får Bjørgen motstand av svenske Stina Nilsson, som har skuffet skikkelig hittil i mesterskapet.

– Per nå tror jeg Marit skal være en sterkere løper enn Stina Nilsson. Men jeg vet at Stina er en fandenivoldsk løper som kanskje kan holde helt inn, lød Hjelmesets vurdering overfor en svensk journalist.

Aktuelt:  – Stina er vårt våpen mot Bjørgen

Kan ta full pott

Landslagstreneren er ikke bekymret for at sprinteren Falla skal gjøre seg bort på stafetten.

– Maiken har gått mange bra distanseløp, og jeg er veldig sikker på at hun holder fem kilometer.

Om Norge vinner stafetten torsdag og i tillegg henter gullet på den avsluttende tremila, blir det første gang én nasjon tar alle VM-gull for kvinner siden Russland gjorde det i 1997.

I Lahti er det blitt gull på sprint (Falla), lagsprint (Weng/Falla), 15 kilometer skiathlon og 10 kilometer klassisk (begge Bjørgen).

Les også:

Weng: – Bjørgen får oss andre til å se dumme ut

Bjørgen om kritikken: – Jeg står for det jeg sa

Populært