Northug: – Iversen skifter vel litt sent

Petter Northug (t.h.) skryter av lagkamerat Emil Iversen (t.v.).
Petter Northug (t.h.) skryter av lagkamerat Emil Iversen (t.v.). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Petter Northug skjønner hvorfor Emil Iversen ville bytte spor på lagsprinten i Lahti søndag, men han mener lagkameraten var litt for sent ute. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Iversen skifter vel litt sent. Det er på kanten. Jeg skjønner at finnene er sinte og at Iversen er skuffet. Skifter han to tideler tidligere, ser det elegant ut. Tre tideler senere blir det klønete. Slik er det dessverre, sier Northug til TV 2.

Iversen gikk sammen med Johannes Høsflot Klæbo herrenes lagsprint i Lahti-VM søndag. I siste sving før mål forsøkte Iversen å bytte spor, men der var Finlands Iivo Niskanen på vei i full fart. Begge gikk i bakken, og Iversen brakk staven. Norge endte dermed på fjerdeplass.

Les også: Løfshus: – Unnskyld, Finland!

– En av de beste

Northug sier at han skal ringe lagkameraten og ta en prat.

– Han er et av de største klassisktalentene vi har hatt på lang tid. Når ting klaffer for ham, er han blant de beste, sier Northug.

Søndag testet han formen før VM-femmila med 30 km intervallstart i norgescup i Nannestad. Der endte han på sjetteplass, to og et halvt minutt bak vinneren Hans Christer Holund.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg gikk og koste meg i dag, selv om det var litt for løst føre, som jeg ikke liker. De var en god økt med tanke på femmila i Lahti neste søndag, sa Northug til Ski-TV etter rennet.

Les også: Northug vil gå alt etter VM

På Facebook beklager Emil Iversen at han ødela for Finland da han falt i siste sving under søndagens lagsprint i VM. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
På Facebook beklager Emil Iversen at han ødela for Finland da han falt i siste sving under søndagens lagsprint i VM. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Hett på Facebook

Emil Iversen sier unnskyld til Finland på sin Facebook-side. Der får han både ros og ris for det som skjedde under lagsprinten i VM søndag.

Dette står på Iversens Facebook-side søndag kveld: "Det ble ikke helt den dagen vi hadde håpet på. Emil skiftet spor noen tideler for sent, og det endte i et fall der han dessverre tok med seg finske Niskanen. Det er svært beklagelig, og kjedelig, at et slikt uhell hadde så mye å si resultatmessing både for Norge og Finland".

"Det har haglet inn med støttemeldinger både på denne siden og andre fronter, noe Emil setter stor pris på".

Det er også lagt ut noen ord på engelsk: "Emil is extremely sad for the incident that happend, and that this affected Finland negatively. He appreciates all the support messages he has received, from both Norwegians and Finnish".

Det er også flere ubehagelige ytringer mot Iversen å finne på nettet. Det kommer fra skuffede finner som trolig så et gull forsvinne da uhellet var ute.