Brækhus slo Svensson på poeng etter ti runder

Det var en sliten Cecilia Brækhus som møtte pressen etter at hun forsvarte sine VM-titler mot svenske Klara Svensson under The Nordic Rumble i Oslo Spektrum fredag kveld.

Cecilia Brækhus tok sin 30. seier på rad som proffbokser da hun klart slo Klara Svensson på poeng i VM-kampen i Oslo Spektrum.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cecilia Brækhus er fortsatt den ubestridte boksedronningen. 35-åringen danket ut svenske Klara Svensson på poeng under Nordic Rumble-stevnet i Oslo Spektrum.

Dommerne ga Brækhus en klar seier med sifrene 99-91, 99-91 og 100-90 i tittelkampen i weltervekt. Hun vant ikke på knockout slik hun håpet på, men tok like fullt en suveren triumf.

– Hun løp veldig mye rundt og rundt, så jeg fikk ikke inn et rent slag. Jeg er utrolig lei meg for at jeg ikke kunne levere 100 prosent, men takket være dere (publikum) klarte jeg å stå kampen ut, sa Brækhus til Viasat 4.

Les også: Brækhus-trøbbel på innveiingen

Åpnet aggressivt

35-åringen fortalte at hun hadde tappet seg helt tom da hun dagen før kjempet for å klare innveiingen.

– Jeg tok litt mye vekt i badstu i går.

Brækhus åpnet aggressivt og godt, men var i trøbbel i annen runde. Med et stjernetreff var Svensson farlig nær å sende Brækhus i bakken, men "First Lady" holdt seg på beina etter slaget i tinningen.

Svensson var tydelig Brækhus' tøffeste motstander på svært lenge. Likevel holdt det ikke mot Norges boksestjerne. I fjerde og femte runde begynte Brækhus for alvor å male sin svenske rival i senk.

Den gode flyten fortsatte for Brækhus ut kampen. Svensson ble stadig svekket, og mot slutten var det lite futt i svensken.

Les også: Brækhus tennes av bråket: – Stakkar Svensson som får svi

Vant sin 30. kamp

Etter sin 30. kamp er Brækhus fortsatt ubeseiret som proffbokser. Duellen med Svensson skulle egentlig gått av stabelen 28. januar, men måtte utsettes etter at Brækhus hadde pådratt seg influensa.

Cecilia Brækhus vant sin 30. seier på rad. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Cecilia Brækhus vant sin 30. seier på rad. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Svensson måtte klare seg uten sin trener Joey Gamache i ringhjørnet. Amerikaneren var slått ut av sykdom tett opp mot kampen. Det var Svenssons annet tap på 19 proffkamper.

Brækhus satte på spill sine fem tittelbelter i WBA (World Boxing Association), WBC (World Boxing Council), WBO (World Boxing Organization), IBF (International Boxing Federation) og IBO (International Boxing Organization).

Det var annen gang Brækhus bokset på norsk jord. Forrige stevne i oktober var det første i Norge siden forbudet fra 1981 ble opphevet. Brækhus tok da en rask seier over franske Anne Sophie Mathis på teknisk knockout.

Som i fjor høst var Michael Buffer ringannonsør. Den amerikanske 72-åringen ropte selvsagt sin verdensberømte frase "Let's get ready to rumble".

Les også: Brækhus får internasjonal ros for antidopingarbeid

Munnhoggeri

Ordkrig hører med til boksesporten, men det gnistret uvanlig mye i opptakten til fredagens stevne. Utskjelling og nedrakking dominerte mediebildet, og det kom tydelig fram at det fortsatt er ondt blod mellom Team Sauerland (Svenssons promotor) og Team Brækhus.

Det var i april 2014 at Brækhus brøt samarbeidet med Sauerland. Den norske boksedronningen bestemte seg da for å stå på egne bein ved å starte sitt eget selskap. Bruddet falt tyskerne tungt for brystet.

Under oppkjøringen til fredagens "hatkamp" kom det påstander om at Brækhus bruker skitne triks i ringen. Fra Sauerland-stallen kom det også utspill om at hun "er på vei ut" og at hun "ikke er den fighteren hun en gang var". Brækhus ble i tillegg beskyldt for ikke å vise sin tidligere trener Ulli Wegner nok takknemlighet.

Les også: Brækhus slår hardere enn noensinne

- Enda mer tent

– Hvis de tror de kan sette meg ut, tar de feil. Dette gjør meg bare enda mer tent, og det kommer til å gå ut over Klara Svensson, stakkars jente, sa Brækhus da munnhoggeriet pågikk for fullt under onsdagens pressekonferanse.

Til NTB sa Brækhus at denne type ordkrig var "noe helt, helt nytt" for henne.

Under torsdagens innveiing slet Brækhus med å komme seg under grensen for weltervekt (66,7 kilo). Etter en stund ble hun veid inn til 66,6 bak lukkede dører. Veteranen var nødt til å gå på vekten uten klær.

Les også: Brækhus dropper alle planer om Tokyo-OL i 2020

VM-kampen i weltervekt runde for runde:

1. runde:

Brækhus gikk rett i synet på Klara Svensson, som prøvde seg, men bommet. Svensson angrep, Brækhus kontret og traff. Svensson slo mye i lufta. Verdensmesteren hadde styringen og vant runden 10-9.

2. runde:

Brækhus styrte, men ingen traff godt i starten av runden. Midt i runden kontret Svensson inn en god treffer. En runde uten veldig mye action. Jevn runde.

3. runde:

Svensson viftet med armene, mens Brækhus siktet målbevisst og traff godt. Hun jaktet Svensson rundt i ringen. Den svenske jenta var flink til å unnvike. Brækhus fortsatte som den offensive og vant runden 10-9.

4. runde:

Forsiktig åpning. Begge følte litt på hverandre. Brækhus angrep og traff. Brækhus vek godt unna Svenssons forsøk på angrep og kontret inn treffere tilbake. Helt mot slutten stoppet Svensson opp litt etter å ha blitt truffet av en knallhard høyre. Ny 10-9-runde til Brækhus.

5. runde:

Runden åpnet som de fire første. Svensson skyggebokset litt keitete, uten helt å forsøke et skikkelig angrep. Brækhus gikk maskinmessig framover. Traff godt også til kroppen. Svensson virket litt kjørt. 10-9 til Brækhus.

6. runde:

Svensson gikk bakover, mens Brækhus jaktet en åpning. Svensson slo i lufta, Brækhus traff med høyre. En venstre fra Svensson strøk forbi kinnet og haken til Brækhus, som slo tilbake. Jevnere runde.

7. runde:

Brækhus traff med et par jabber i åpningen. Etter at dommeren hadde skilt dem traff Svensson med en høyre. Brækhus svarte direkte og fikk en hardere og mer sugende treffer. 10-9 til Brækhus.

8. runde:

Svensson holdt seg litt unna, men ble truffet. Brækhus hadde god kontroll og traff mest, uten at Svensson klarte å etablere noe godt angrep. Hennes beste våpen var å holde seg på mer enn armlengdes avstand. Brækhus' runde.

9. runde:

Svensson gikk kraftig ut og angrep med alt hun hadde, uten å treffe noe særlig. Eter den hektiske åpningen roet det seg litt. Brækhus traff mest og best. Brækhus vant også denne runden 10-9.

10. runde:

Svensson ga alt og gikk på, men ble truffet. Brækhus kontrollerte fullstendig og dominerte avslutningen totalt. Svensson ble truffet og var så sliten at hun vaklet bort til sitt ringhjørne. 10-9 til Brækhus, og "Seier'n er vår" runget.

Dommerne dømte kampen: 99-91, 99-91, 100-90

(Kilde: NTB)

Personvernpolicy