Byrådslederen startet rivingen av Jordal Amfi

Se rivingen av Jordal Amfi i vinduet over.

Byrådsleder Raymond Johansen tok torsdag plass i gravemaskinen og startet rivingen av gamle Jordal Amfi i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For snaut tre uker siden ble den siste ishockeykampen spilt i det ærverdige OL-anlegget fra 1952. Jordal Amfi skal erstattes av et nytt og moderne anlegg, og torsdag startet den fysiske rivingen av amfiet.

Det ble markert ved at byrådsleder Raymond Johansen (Ap) tok plass i den 64 tonn tunge gravemaskinen og satte grabben ned i taket på bygget.

– Det var veldig gøy og ærefullt å få være med på den første rivingen. Jeg hadde håpet å få et større jafs av det hele, men det ble det ikke noe av på grunn av sikkerheten, sa Johansen.

Hele riveprosessen er beregnet til å ta seks uker. Den spesialbygde gravemaskinen vil gradvis tygge seg gjennom betongen og deretter ta seg innover i bygget. Vaierne som holder taket oppe, kuttes etter hvert som rivingen skrider fram. Og når taket er revet vil man ta fatt på selve tribunene.

Nye Jordal Amfi skal stå ferdig til sesongstarten i september 2018. Den nye hallen vil få 5500 sitteplasser og ha et bruksareal på 11.550 kvadratmeter. Prislappen er på over 500 millioner kroner.

Vålerengas ishockeylag vil spille sine hjemmekamper i Furuset Forum fram til den nye arenaen står klar.

Les også: Byrådet trosser Byantikvaren – river Jordal Amfi

Personvernpolicy