Meny

Jansrud og Kilde skuffet – Paris suveren

Kjetil Jansrud Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen kunne gjøre noe med avslutningen til Dominik Paris som vant det prestisjefylte utforrennet i Kitzbühel lørdag. Nordmennene endte utenfor de ti beste.

Paris kjørte inn til tiden 1.55,01 etter en sterk avslutning i over 140 km/t og slo landsmann Peter Fill, som vant det tilsvarende rennet i fjor. De to italienerne så hvordan utfordrer etter utfordrer mislyktes i den krevende bakken, før to franskmenn splittet duoen.

Valentin Giraud Moine tok andreplassen, 0,21 sekunder bak Paris, mens Johan Clarey var 0,33 bak den italienske vinneren og ble nummer tre.

Det er stillingen når de 30 antatt beste løperne har vært utfor.

Skuffet Jansrud

Kjetil Jansrud jaktet sin første utforseier i Kitzbühel siden triumfen i 2015, men fikk det ikke til å stemme i den isete monsterbakken. 31-åringen fikk med seg brukbar hastighet ut av et av de første og mest utfordrende hengene, men pådro seg flere feil nedover i bakken. I avslutningen fikk han slag på skiene og kjørte inn 1,78 sekunder bak daværende leder Peter Fill. 

- Jeg tror det ble litt rotete overalt. Jeg synes jeg kjører et bedre løp enn på trening, men får ikke med meg noe særlig fart. I tillegg gjør jeg noen blundere, sa Jansrud til NRK etter løpet.

- Det er vanskelig å analysere, men nå har vi hatt forhold som jeg liker tidligere i sesongen, og dette er noe helt annet. Det er veldig isete. Det er mest meg som ikke får det til.

Kilde beste norske

Heller ikke Aleksander Aamodt Kilde maktet å skape norsk jubel i det prestisjefylte rennet, som gikk uten kneopererte Aksel Lund Svindal. 24-åringen slet i likhet med Jansrud med å finne flyten og hadde et rufsete løp. I mål var Kilde 0,36 sekunder raskere enn landsmannen, men 1,82 bak Paris.

Flere av forhåndsfavorittene ble offer for kreftene i Kitzbühel-bakken. Sveitsiske Beat Feuz ledet med sju tideler på Paris, men kjørte ut i et av de siste hengene. Max Franz, som vant det forrige utforrennet i verdenscupen, mistet den ene skien tidlig i sitt løp.

Søndag er det slalåm i Kitzbühel.

Populært