Meny

Solbakken sa nei til landslaget

NEI: Ståle Solbakken har valgt å bli værende i Danmark og FC København, framfor å lede det norske landslaget. Foto: Liselotte Sabroe / NTB scanpix
NEI: Ståle Solbakken har valgt å bli værende i Danmark og FC København, framfor å lede det norske landslaget. Foto: Liselotte Sabroe / NTB scanpix
Ståle Solbakken har takket nei til å bli ny norsk landslagssjef i fotball.

Det bekrefter Solbakken overfor TV 2 og VG.

Solbakken skal i et møte med toppfotballsjef Nils Johan Semb tirsdag ha gitt beskjed om at han ikke er aktuell som Per-Mathias Høgmos erstatter.

– Jeg har hatt vondt i magen i 14 dager på grunn av den situasjonen her. Jeg har hatt to møter med NFF, og jeg valgte å avslutte nå fordi jeg aldri fikk den gode magefølelsen på at det var verdt å gå videre med dette, sier FCK-treneren til VG.

Nils Johan Semb sier onsdag følgende til NTB om jakten på ny landslagssjef:

– Jeg har ingen ytterligere kommentar utover det jeg meldte i forrige uke. Vi er nå i en fase hvor vi har samtaler med flere kandidater, men vi har ennå ikke kommet dit at vi er klare til å gå i forhandlinger med én kandidat.

- Kan du bekrefte at Solbakken har takket nei?

- Det er ingen som er tilbudt jobben som landslagssjef. Den fasen er vi som sagt ikke kommet i ennå, svarer toppfotballsjefen.

Ikke optimalt

48 år gamle Solbakken har kontrakt med FC København til sommeren 2018, men har antydet at han i løpet av 2017 vil samle familien. I øyeblikket bor han selv i den danske hovedstaden, mens kona og barna er bosatt på Hamar.

Solbakken antyder likevel at han svært gjerne vil oppfylle forpliktelsene i FCK-kontrakten.

– Vi har aldri diskutert lønn, vi kom aldri så langt. Jeg har 18 måneder igjen av kontrakten med FCK, og eneste mulighet i øyeblikket var å begynne i jobben sommeren 2018. Etter masse tenking fram og tilbake så fant jeg ut at det var ingen optimal løsning for noen, sier FCK-treneren til VG.

Solbakken har vært ansett som den heteste kandidaten til jobben som norsk landslagssjef etter at Høgmo fikk sparken i fjor høst. 1-2-tapet for Tsjekkia ble Høgmos siste kamp som landslagssjef.

Bekreftet samtaler

Solbakken har den siste tiden uttrykt seg positivt rundt landslagssjef-jobben, og nylig bekreftet han overfor NRK at samtaler med Norges Fotballforbund var innledet.

- Jeg har snakket litt med Nils Johan Semb, det har jeg. Men vi er ikke i mål på noen som helst måte, sa Solbakken til statskanalen under helgens idrettsgalla på Hamar.

Tidligere Stabæk-trener Bob Bradley er også blitt sterkt koblet til jobben som norsk landslagssjef. Han møtte Semb på Gardermoen sist uke.

Amerikaneren, som nylig fikk sparken i Swansea etter bare noen måneder i jobben, seiler nå opp som en het kandidat til jobben som Høgmos erstatter.

Annonse
Populært