Meny

Messi-statue vandalisert i Argentina

En statue av Lionel Messi ble dekket til etter at den ble utsatt for hærverk mandag kveld. Foto: Natacha Pisarenko / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En statue av fotballstjernen Lionel Messi i Buenos Aires ble vandalisert mandag kveld. Hele overkroppen, inkludert hodet, er borte. 

Det skriver den franske sportsavisen L'Équipe , som viser til et bilde av den ødelagte statuen som er lagt ut på radioprogrammet "El Transistor"s  Twitter-konto. 

Statuen av Barcelona-stjernen står sammen med flere statuer av lokale helter, blant andre tennisspilleren Gabriela Sabatini og basketballspilleren Manu Ginóbili i Paseo de la Gloria i den argentinske hovedstaden. 

Vandalene stjal også racketen fra Sabatini-statuen. 

Messi-statuen ble satt opp i fjor sommer for å overbevise landslagskapteinen om ikke å slutte på landslaget. Han sa etter finaletapet i Copa America at han hadde gjort sitt på Argentinas landslag, men ombestemte seg senere.

Hærverket skjedde mens Cristiano Ronaldo, og ikke Messi, vant FIFA-prisen som årets spiller i verden i 2016. Om det er motivet bak handlingen er uvisst. 

Argentinas myndigheter har varslet at de allerede er i gang med å reparere statuen.

Les også: Messi-perle reddet Barcelona-poeng

Messi ødela Peps Barcelona-hjemkomst

Messi strålte i viktig Argentina-seier

Populært