Ustjugov til topps i Tour de Ski, Sundby toer

Russiske Sergej Ustjugov holdt unna for konkurrentene i den fryktede "monsterbakken" på siste etappe av Tour de Ski. Foto: AP / NTB scanpix.
Russiske Sergej Ustjugov holdt unna for konkurrentene i den fryktede "monsterbakken" på siste etappe av Tour de Ski. Foto: AP / NTB scanpix.

Russiske Sergej Ustjugov holdt unna for konkurrentene i den fryktede "monsterbakken" på siste etappe av Tour de Ski. Martin Johnsrud Sundby ble nummer to.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sergej Ustjugov holdt unna for konkurrentene i "monsterbakken" i Tour de Ski. Martin Johnsrud Sundby hadde magesjau natt til søndag, men ble likevel nummer to.

Sundby kom i mål drøyt minuttet bak vinneren. Sveitseren Dario Cologna ble nummer tre, vel 16 sekunder bak Sundby.

- Ustjugov er i ferd med å bli en komplett skiløper. Han blir skummel i årene som kommer, sa NRKs ekspert Torgeir Bjørn.

- Det var brutalt i dag. Jeg hadde magesjau i hele natt, så oppladningen var ikke optimal. Men avstanden var for lang. Jeg tror det hadde blitt sjanseløst uansett, sa Sundby til NRK.

Tok litt innpå

Sundby var ett minutt og elleve sekunder bak Ustjugov før start på siste etappe, og nordmannen hadde et ørlite håp om at russeren skulle ha en tung dag. Det hadde han ikke.

Sundby knep innpå en del sekunder i starten av alpinbakken, men etter hvert stabiliserte det seg mellom de to rivalene. Mot slutten ga Ustjugov litt ekstra gass, og seieren var det aldri tvil om.

- Ustjugov er en utrolig verdig vinner. Han har vært fantastisk gjennom hele touren. Vel fortjent, sa Sundby.

Nordmannen ville ikke snakke så mye om mageproblemene, og heller ikke om hvordan sykdommen eventuelt påvirket vinnersjansene søndag.

- Men jeg merket at jeg ikke hadde noe energi å gå med. Jeg prøvde litt i starten av bakken, men da svarte han. Da måtte jeg heller passe på dem som kom bakfra, sa Sundby.

Ser mot VM

Nå ser Røa-løperen fram mot VM i Lahti i februar.

- Drømmen der er gull. Tour de Ski har ikke vært årets hovedmål. Nå skal jeg hjem og trene. Jeg skal legge inn seks uker med blodslit, sa en smilende Sundby.

Han fikk ros av landslagstrener Tor Arne Hetland.

- Martin har gjort en kjempefin konkurranse. Han ga Ustjugov god kamp, det var bare det at Ustjugov var sterkere denne gang. Nå skal Martin hjem og trene. Han vil bli VM-konge, sa Hetland til NRK.

Simen Hegstad Krüger gikk inn til en sterk 8.-plass. Han ble nest beste nordmann i årets Tour de Ski. Hans Christer Holund fulgte på plassen bak.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden