Meny

Schempp vant fellesstarten, Bjørndalen på femte

Ole Einar Bjørndalen tok femteplassen på søndagens fellesstart i Oberhof. Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyskerne med Simon Schempp i spissen tuktet suverene Martin Fourcade på skiskytternes fellesstart i Oberhof.

Schempp var rasket i spurten mot Fourcade og landsmannen Erik Lesser. Lesser sikret dessuten knepent tysk dobbeltseier på hjemmebane.

Ole Einar Bjørndalen var feilfri på liggende, og han fulgte også opp med prikkfri skyting på første stående. Etter den siste skytingen måtte han ut i en strafferunde. Den norske veteranen var sjanseløs på sisterunden og endte på femteplass, slått med 19,5 sekunder selv om han var først ut fra siste stående.

– Det var bra skyting, bortsett fra den siste bommen. Det holdt ikke mot de beste. De var raskere enn meg på den siste runden. Syra kom da de kjørte, sa Bjørndalen til NRK.

Tåke

Tåken hadde kommet til Oberhof, men det var ingen vind som plaget løperne denne gangen. Mange av løperne valgte å bytte det såkalte hullkornet på siktet. Det slapp Bjørndalen, som skyter med litt større hullkorn også til vanlig.

Den suverene verdenscuplederen Fourcade måtte ut i to strafferunder på første stående og syntes å ha ødelagt løpet sitt. Han slo derimot til i runden inn mot skyting. Han skjøt feilfritt, og det tok ikke lang tid før han var i føringen ut på sisterunden, men Schempp og Lesser fulgte tett på.

Stavbrekk

Emil Hegle Svendsen hadde feilfri skyting på liggende, men måtte ut i en runde på hver av de to stående skytingene. Svendsen hadde også et stavbrekk ute på andrerunden som han tapte fire-fem sekunder på.

Han endte til slutt på 7.-plassen og var 52,8 sekunder bak.

– Jeg brakk en stav og kom litt tidlig bakpå. Jeg følte at jeg brukte mye krefter på ta igjen det tapte på hver eneste runde, sa Svendsen.

Henrik L'Abée-Lund skjøt uvanlig svakt på liggende med tre bom. Han fikk også én bom på stående skyting og havnet på en 20.-plass.

Populært