Meny

Glatte ski ødela for de norske jentene

Heidi Weng ble bare nummer sju på 10-kilometeren i Tour de Ski. Dermed mistet hun sammenlagtledelsen til Stina Nilsson. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Heidi Weng slet med glatte ski og mistet sammenlagtledelsen før den siste etappen i Tour de Ski. Den svenske stjernen Stina Nilsson tok sin fjerde etappeseier.

De norske jentene slet tydelig med skiene på den klassiske 10-kilometeren. Weng ble parkert med 17,5 sekunder da hun gikk inn til en sjuendeplass. Enda verre gikk det for Ingvild Flugstad Østberg, som var helt nede på en 18.-plass – hele 1.08,5 minutt bak vinnertiden.

Nilsson har et 19,2 sekunders forsprang på Weng i sammendraget. Østberg falt på sin side ned fra annen- til fjerdeplass og har 1.23,3 minutter opp til teten.

– Det var grusomt og mye fiskebein. Jeg er sykt fornøyd med at jeg ikke tapte mer enn jeg gjorde. Det var kjempeglatt. Jeg kjente allerede på startstreken at det var noe, og jeg måtte gå med kjapp frekvens hele veien, sa Weng til NRK og la til:

– Det er kjedelig at jeg aldri skal ha noe hell med meg når det gjelder. Jeg kan kanskje bare le og flire av det. I morgen er det heldigvis skøyting, men jeg skulle helst ha sluppet å bruke så mye krefter. Armene mine verker.

Østberg hadde spesielt en tung lørdag. Hun slet med å holde følge med teten og tapte stadig tid. I tillegg hadde Gjøvik-jenta problemer med dårlig gli og feste.

 – Dette er helt krise, sa NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland om Østberg da det var klart han hun var på kraftig etterskudd.

Selv er Østberg usikker på om det var skiene eller kroppen som sviktet mest.

– Akkurat nå vet jeg ikke. Det føltes greit i starten, men så utviklet det seg til et helt annet løp enn jeg hadde håpet på. Dette er ikke bare kjedelig for i dag, men det ødelegger jo hele sammenlagtkampen, sa Østberg til NRK.

Søndag skal alt avgjøres opp alpinbakken Alpe Cermis.

Populært