Meny

Justjugov satte nordmennene på plass - igjen

Sergej Justjugov er i det umulige hjørnet om dagen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sergej Justjugov var ustoppelig på jaktstarten og tok sin fjerde strake etappeseier i Tour de Ski. Russeren økte til 42,2 sekunder på Martin Johnsrud Sundby i sammendraget.

Sundby startet 30 sekunder bak Justjugov på jaktstarten i lett snøvær.

Russeren alene først i sporet måtte være litt brøytebil underveis. Nordmannen gikk tøft ut og holdt et jevnt og høyt tempo. Halvveis hadde Sundby tatt igjen nesten halve forspranget.

Justjugov hadde derimot utlignet farten, og Sundby tapte noen små sekunder ut på den neste runden. Avstanden holdt seg lenge på rundt 18 sekunder, men mot slutten tok kreftene slutt for Sundby. Dermed økte russeren avstanden til 37,2 sekunder i mål.

Med sine 15 sekunder i bonus mot nordmannens 10 økte han avstanden til 42,2 sekunder i sammendraget. Det gjenstår tre etapper av Tour de Ski.

– Jeg synes det gikk bra til å begynne med og i tre og en halv runde. Så ville ikke beina mine mer, og da ble det en tung dag. Jeg synes han (Justjugov) var imponerende kald i hodet. Han er virkelig beintøff denne Justjugov. Jeg klarte ikke å hente inn noe på etappen, og jeg er fortsatt ikke helt venn med Oberstdorf, sa Sundby til NRK.

– Nå skal vi til Toblach, og jeg er derimot en god venn med Italia, sa nordmannen med tanke på de kommende etappene av touren.

Tøft i tet

– Det var tøft og vanskelig å gå alene i tet. Jeg er fornøyd at han kan levere et slik løp, sa Justjugovs trener tyske Markus Cramer.

Canadiske Alex Harvey tok tredjeplassen, men var 1.08,8 minutter bak. Han vant duellen mot Dario Cologna i kamp om de siste fem bonussekundene. Didrik Tønseth ble nummer seks, mens Simen Hegstad Krüger tok åttendeplassen.

– Jeg kom i en bra gruppe med Magnificat og Dyrhaug. Vi jobbet godt sammen og jeg fikk plutselig noen meter. Jeg fikk svi litt i den siste bakken, men alt i alt en bra dag, sa Lyn-løperen Krüger.

Dårlig dag for Iversen

Hans Christer Holund ble nummer 11 (3.19 min. bak), Niklas Dyrhaug (3.20) fulgte på plassen bak. Sjur Røthe ble nummer 14 (3.22). Emil Iversen hadde en tung dag i sporet og ble nummer 31, slått med 6.20 av vinneren.

– Krüger gjorde en kjempejobb. Vi hadde et bra lagarbeid og alle fant sin rolle i gruppen, sa Dyrhaug til NRK etter sitt løp.

Populært